ПОЉСКИ МЕДИЈИ: Састанак Путина и Бајдена изазвао "трауму" код елите

Новости онлајн

19. 06. 2021. у 08:12

У ПОЉСКОЈ је у току криза "елита" и руководећих органа која се негативно одражава на вођење спољне политике, написао је новинар Јан Енгелгард листу Myśl Polska.

ПОЉСКИ МЕДИЈИ: Састанак Путина и Бајдена изазвао трауму код елите

Фото: ЕПА

- Испоставља се да водимо политику хистерично, позивајући на конфронтацију и проповеди, чак и ако је то у супротности са стварношћу око нас и реалним интересима Пољске - нагласио је Енгелгард.

У тексту се наглашава да учесници пољског политичког конфликта, како присталице актуелне власти, тако и опозиције, верују да ће Русија напасти Пољску.

Према речима аутора, недавни састанак руског председника Владимира Путина са америчким колегом Џозефом Бајденом била је "огромна траума" за Варшаву, пошто њен садашњи политички курс није усмерен на преговоре са Москвом, нагласио је новинар.

Први састанак Путина и Бајдена на месту председника одржан је 16. јуна у Женеви. Самит је трајао 4,5 сата, укључујући паузу. Након разговора, руски лидер је изјавио да се договорио са америчким председником да се започну консултације о стратешкој стабилности на међуресорном нивоу. Како је истакао, обе земље схватају да носе посебну одговорност за стратешку стабилност у свету.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)