ТУРСКА ПРАВИ ВЕЛИКУ ВОЈНУ БАЗУ У АЗЕРБЕЈЏАНУ: Из Кремља јасно рекли шта предузимају, НАТО испостава на граници Русије!

Новости онлине

18. 06. 2021. у 14:56

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је распоређивање војних објеката земаља НАТО-а код руских граница повод за посебну пажњу и разлог за усвајање мера за осигуравање безбедности земље.

ТУРСКА ПРАВИ ВЕЛИКУ ВОЈНУ БАЗУ У АЗЕРБЕЈЏАНУ: Из Кремља јасно рекли шта предузимају, НАТО испостава на граници Русије!

Фото: Turkish Presidency via AP, File/AP Photo/Lefteris Pitarakis, File

- У сваком случају отварање објеката војне инфраструктуре земаља-чланица Алијансе у близини наших граница повод је за нашу посебну пажњу, а такође разлог за кораке неопходне за осигуравање наше безбедности у нашим интересима - рекао је Песков, коментаришући изјаву председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана о могућности формирања турске војне базе у Азербејџану у оквиру Шушинског споразума који су потписали Баку и Анкара.

Према речима портпарола Кремља, то је питање на које је Русија усредсредила пажњу.

- Сарађујемо са Турском по питању стабилизације ситуације у Закавказју. У тесном смо контакту и са Анкаром и са Бакуом, и са Јереваном и сматрамо да сви кораци треба да доприносе даљој стабилизацији ситуације у Закавказју, развоју инфраструктуре, логистике, побољшању ситуације уопштено, и не би требало да садрже неке елементе који могу бити разлог за пораст напетости - прецизирао је Песков.

У Шушинској декларацији, коју су раније потписали председници Азербејџана и Турске, наводи се да ће обе земље деловати заједно у случају претње или агресије од стране треће државе. Такође се у документу наводи да ће стране наставити са модернизацијом оружаних снага.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)