(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК СТРАВИЧНОГ ПАДА ЖИЧАРЕ: Трагедија која је потресла Италију - 14 људи погинуло, преживео само дечак (ВИДЕО)

Новости онлајн

16. 06. 2021. у 17:03

ТРИ недеље након стравичне несреће у Италији, медији су објавили снимак пада жичаре која повезује град Стреса, на обали језера Мађоре, и планину Мотароне, у Пијемонту на северу земље.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК СТРАВИЧНОГ ПАДА ЖИЧАРЕ: Трагедија која је потресла Италију - 14 људи погинуло, преживео само дечак (ВИДЕО)

Фото: Твитер

Подсетимо, када је пукао кабл жичара је пала, а погинуло је 14 људи. Преживео је само 5-годишњи дечак Ејтан Биран, а страдали су и његови родитељи, брат и бака и дека.

Снимак од 19 секунди показује да се кабина жичаре нормално пење. Међутим, када је дошла до врха требало је да се споји са станицом, али је кабина нагло кренула надоле и на крају се одвајила од ужета и пала на земљу.

Против више званичника фирме која управља жичаром води се кривични поступак због сумње да су намерно деактивирали систем за хитно кочење.

Жичара вожњом од 20 минута повезује село Стреса и планину Мотароне на близу 1.500 метара.

Погинули су: Амит Биран (30) са супругом Тал Пелег (26) и сином Томом Бираном (2), брачни пар Барбара Коен Кониски (71) и Ицак Коен (82), Шахаисаванди Мохамадреза (23), Серена Косентино (27), Силвија Малнати (26), Алесандро Мерло (29), супружници Виторио Зорлони (54) и Елизабета Персанини (28) са сином Матијом Зорлонијем (5), као и супружници Гаспаро Ангело Вито (45) и Роберта Пистолато (40).

Томов брат Ејтан (5) једини је преживео трагедију. Са породицом је неколико дана пре несреће стигао у Павију из Тел Авива како би се срели са породицом, а кобног дана одлучили су да оду на излет.

Погинула Роберта Пистолато и супруг Ангело Вито Гаспаро (45) ишли су на језеро Мађоре како би прославили њен 40. рођендан. Недавно је завршила студије медицине и радила је у локалној здравственој установи у Пјаченци.

Страдали млади пар, Силвија Малнати и Алесандро Мерло, били су у вези десет година и планирали да се ускоро венчају. Петогодишњи син Виторија Зорлонија и Елизабете Персанини, Матија, у тешком је стању пребачен у болницу у Торину где је умро.

У страшној несрећи страдало је укупно пет породица - две са пребивалиштем у Ломбардији, једна у Емилији Романи, једна у Калабрији и породица израелског порекла која је живела у Павији.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)