ПРОГОВОРИО О НАСЛЕДНИКУ: Путин саопштио шта Русију чека после његовог одласка

Novosti online

14. 06. 2021. у 17:23

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је да је толико везао своју судбину са судбином народа да је за њега јачање Русије најзначајнији задатак у животу.

ПРОГОВОРИО О НАСЛЕДНИКУ: Путин саопштио шта Русију чека после његовог одласка

Фото: ЕПА

- Знате, ја сам толико повезао своју судбину са судбином земље да за мене не постоји важнији задатак од јачања Русије - рекао је председник у интервјуу америчкој телевизији „Ен-Би-Си".

Он је коментарисао и шта ће се догодити са Русијом након његовог одласка са места председника, нагласивши да се ништа неће срушити.

- Ако погледамо ситуацију у којој се Русија налазила 2000 године: балансирала је на ивици очувања свог суверенитета, територијалне целовитости, број грађана испод црте сиромаштва је био огроман и катастрофалан, ниво БДП је био испод нуле… сада је ситуација другачија. Сада има много проблема, али је ситуација потпуно другачија. Једног дана ће сигурно неко други доћи на моје место. Зашто би тада све ово треба да се сруши? - запитао је руски лидер.

Говорећи о наследнику, Путин је обећао да ће учинити све да лојални људи и спремни да „живот ставе на олтар отаџбине“ добију подршку.

Он је нагласио да ће пре или касније сви бити замењени – "то је природни процес, биолошки".

- Али, сигуран сам да ће темељи руске државности, руске економије, политичког система бити такве да ће чврсто стајати на ногама и сигурно гледати у будућност - указао је руски лидер.

Путин је саопштио да не размишља о добијању личних гаранција заштите од будућег наследника, као што је то некада предложио свом претходнику Борису јељцину.

- Не размишљам о томе, то је од трећеразредног значаја. Најважнија је судбина земље и њеног народа - рекао је руски председник.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)