РУСИЈА ОСТВАРИЛА ЦИЉЕВЕ: Путин добио хитно обавештење - продато оружје у вредности 15 милијарди долара!

Новости онлине

07. 06. 2021. у 15:19

РУСИЈА је 2020. године продала оружје у вредности већој од 15 милијарди долара, портфељ поруџбина остао је на нивоу од 50 милијарди долара, изјавио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу (ФСВТС) Дмитриј Шугајев током састанка са руским председником Владимиром Путином.

РУСИЈА ОСТВАРИЛА ЦИЉЕВЕ: Путин добио хитно обавештење - продато оружје у вредности 15 милијарди долара!

Фото: ЕПА

- Све нам се одвија по плану – оном плану који смо зацртали прошле године. Што је најважније, испунили смо циљеве из прошле године. Имамо обим већи од 15 милијарди  долара – 102 одсто зацртаних циљева. И портфељ поруџбина је очуван на нивоу од преко 50 милијарди долара, што је веома важно. То је један од главних показатеља који нашим предузећима и читавом систему војно-техничке сарадње уливају сигурност у будућност - рекао је он.

Према речима Шугајева, Москва је прошле године испоручила војну технику у 51 државу и одржава контакте са више од сто земаља. 

Додао је да Русија данас самоуверено напредује по питању трговине оружјем. Велики део испорука чини ваздухопловна техника и техника противваздухопловне одбране, али ни испоруке копнене и поморске технике нису занемарљиве, прецизирао је шеф Федералне службе.

Упркос спољном притиску, Москва је испунила обавезе према уговорима вредним више милијарди, додао је он.

- Без обзира на тешку ситуацију, наши конкуренти свеједно настављају да појачавају утицај првенствено на наше партнере. У том смислу се суочавамо са притиском без преседана и сведоци смо чињенице да се на наше партнере врши веома озбиљан пресинг - нагласио је Шугајев.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)