"АУТО-ПУТ ПРЕДСЕДНИКА ДОНАЛДА ТРАМПА": Оклахома потписала закон

Новости онлајн

01. 06. 2021. у 19:16

ГУВЕРНЕР Оклахоме Кевин Стит потписао је закон којим ће део ауто-пута бити назван по бившем америчком председнику Доналду Трампу.

АУТО-ПУТ ПРЕДСЕДНИКА ДОНАЛДА ТРАМПА: Оклахома потписала закон

Фото: ЕПА

Реч је о 36 километара дугом делу пута који се протеже од града Боиз до државне границе са Тексасом, а носиће име „Ауто-пут председника Доналда Трампа“.

Нацрт закона првобитно је био блокиран када су демократски законодавци указали да државни закон, у већини случајева, захтева да особа буде мртва најмање три године пре него што пут или мост могу бити именовани у њену част, објавио је „Оклахоман“.

Републиканци су, међутим, укинули трогодишњи период чекања, чиме је отворен пут да ауто-пут добије име по Трампу.

Посланици који су подржали закон планирају да сами плате нову сигнализацију која ће бити постављена дуж аутопута, преноси „Вашингтон егземинер“.

​Конзервативни посланици учинили покушали су да ауто-пут именују по Трампу 2019. године, али план је стопиран због забринутости око именовања ауто-пута по председнику који је још увек био на функцији.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

Како су се посвађали Славко Штимац и Бата Стојковић - Данило је потом свакога дана РАДИО ЈЕДНО ТЕ ИСТО