ЏЕФ БЕЗОС КУПИО ЏЕЈМС БОНДА: Амазон постао власник филмског студија за 8,45 милијарди долара

Новости онлајн

26. 05. 2021. у 15:45

АМЕРИЧКА компанија за е-трговину Амазон је данас објавила да је купила филмски студио МГМ за 8,45 милијарди долара што је најамбициознији потез у филмској индустрији , преноси ЦНБЦ.

ЏЕФ БЕЗОС КУПИО ЏЕЈМС БОНДА: Амазон постао власник филмског студија за 8,45 милијарди долара

Фото ЕПА

Ово је друга највећа амазонова аквизиција од када је 2017. године купио ланац продавница прехрамбених производа Whole Foods.

Из Амазона кажу да желе искористе богату историју овог студија као и његов огроман каталог од 4,000 филмова и 17,000 ТВ серија како би унапредили пословање свог огранка Амазон Студио.

- Реална вредност која се крије иза ове аквизиције је огромни каталог који желимо да освежимо и развијамо са талентованим тимом из МГМ-а, каже потпредседник Амазон Студија, Мајк Хопкинс.

Ова инвестиција је показатељ да Амазон жели да остане конкурентан на тржишту платформи за стримовање. Нетфликс, Дизни и остали сервиси за стримовање улажу милијарде како би попунили своје библиотеке садржаја како би придобиле што више претплатника.

Само прошле године Амазон је потрошио преко 10 милијарди долара на видео и музички садржај, а број претплатника на њихов сервис Амазон Приме превазишао је ове године 200 милиона.

Инвестиције су се сигурно исплатиле, пошто из њихових редова је изашао филм "Manchester by the sea" добитник оскара 2017. за најбољи сценарио.

Још један од пројеката у који су упрте очи је адаптација "Господара Прстенова" која је тренутно је у продукцији и која према проценама увелико кошта више од 460 милиона долара, што је чини најскупљом серијом икада.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)