КО ЈЕ КРИВ ЗА РАТ? Милановић отворено признао - Југославија је била само мост до независности Хрватске (ВИДЕО)

Novosti online

12. 05. 2021. у 12:52

ПОВОДОМ 50. годишњице Хрватског пролећа, у Кловићевим дворима представљен је председник Хрватске Зоран Милановић истакао да Југославија за Хрвате била само мост до независности као реализације коначног циља.

КО ЈЕ КРИВ ЗА РАТ? Милановић отворено признао - Југославија је била само мост до независности Хрватске (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

За живот хрватског народа у Југославији Милановић је рекао да је био "тежак и компликован".

Чак и на чланство Хрватске у Европској унији и НАТО алијанси Милановић гледа као на "само још једну етапу на хрватском путу".

- Нешто из чега поштено треба за себе извући највећу корист. Ми смо мали народ, односно мала држава и мала нација. У Хрватској живи четири милона људи и то је број људи с којим се могу направити чуда у простору, који је мали, ретко насељен, а има сјајне ресурсе - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Mija

12.05.2021. 13:11

Taj tip je toliko tupast da nije u stanju niti sakriti svoje simpatije prema svojim ustasofilnim pred hodnicima. Mnogima je uspio prodati pricu da je on ljevica i socijalist. Ali to je Racanova skola vuka u jagnjecoj kozi, veci je on desnicar od svih, vecina zakona koji su doneseni protiv radnickog puka doneseni su za vladavine njega i njegove stranke. Folirant.

Duško

12.05.2021. 13:14

I napraviše državu- SPRDAČINA !!! Pre stotinak godina Franc Josef reče ; " Znaju hrvati šta neće, ali ne znaju šta hoće!". Pogodi čovek kao da je Muhamedov prorok. Od svega, jedino im ostade iskonska mržnja za Pravoslavlje. Razlog, pa i oni su prije hiljada godina bili Srbi, odrekli se i uvideli grešku, ali posle j.......nema kajanja.

Kole

12.05.2021. 13:17

Vi ste ubice i zločinci koji su privremeni resurs zapada za napade i ucene nas Srba! Brzo ali veoma brzo kao što je svaki resurs potrošan tako će te i vi biti potrošeni zaboravljeni i nebitni kao što i jeste! Kada se to bude desilo a brzo će, ima da vas sastavimo na Lastovo pa živite u getu!

Rale

12.05.2021. 15:16

Srbi su Jugoslaviju shvatili IDENTIFIKACIONO a hrvati i slovenci UGOVORNO! U tome je sav problem ležao. Onog trenutka kad su osetili da im više ne treba oni su se odvojili što ne bi bilo sporno od strane Hrvatske da nije počinila genocid nad Srbima na toj teritoriji

BeliVuk

20.05.2021. 18:44

MIlanović nije tačan. Jugoslavija nije bila most Hrvatske ka nezavisnosti, bila je Srbija i srpska krv. U Prvom svetskom ratu Hrvatska je bila austrougarska slama koju su Srbi smlatili severno i istočno od svoje zemlje. Isto su radili to u Drugom svetskom ratu. Kada su Hrvati videli da će njihova zemlja biti svedena na Zagreb, pridružili su se Srbima kako bi spasili bilo kakvu čast koju nisu imali kao nacističke ubice žena i dece u logorima koji su tačkarili njihovu zemlju i čak sramotili Nemce. Biti deo Jugoslavije sakrili su svoju sramotu i sada se pretvaraju da se to nikada nije dogodilo dok prepisuju svoju sramotnu istoriju