ПОМОЋ ЗА СРПСКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Милош Миодраговић, кандидат СДСС за начелника општине Трпиња о пројектима СНВ

Novosti online

07. 05. 2021. у 16:08

МИЛОШ Миодраговић кандидат СДСС-а за начелника општине Трпиња и водитељ СНВ центра за развој и инвестиције истакао је све пројекте које је ова канцеларија реализирала у претходном периоду како би помогла српској заједници.

ПОМОЋ ЗА СРПСКЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Милош Миодраговић, кандидат СДСС за начелника општине Трпиња о пројектима СНВ

Фото: СДСС

- Радили смо прошле године на много ствари. Укупан износ пројеката који су одоборени у прошлој години, а које сам директно писао је 2 милиона и 554 хиљаде куна. Ту убрајам конкурсе министарстава и програм „Зажели“. Када је реч о 2019. години имали смо одобрених 1 милион и 513 хиљада куна за пројекте ова два министарства, а у 2018. години 1 милион 975 хиљада куна. Свим овим пројектима директно смо помогли људима да добију бесповратна средства, а осим тога радили смо и на бројним пројектима за јединице локалне самоуправе и бројна удружења. Од 2014. године положио сам испит за провођење поступака јавне набаве и до данас сам радио на више од 30 таквих поступака за општине Борово, Негославци, Маркушица и Трпиња” – закључује Милош Миодраговић.

Милош Мијодраговић, који је кандидат за СДСС нацелника Трпиње позива све Србе да учествују на конкурсу министарства пољопривреде за помоћ националним мањинама.

– За учествовање је неопходно да пољопривредници дођи код нас како бисмо им објаснили сву процедуру. Ми помажемо у испуњавању пријавног обрасца и разних других потребних изјава. Људи највише аплицирају за куповину домаћих животиња, трајних насада вишегодишњег биља и пољопривредне механизације. Осим тога, постоји и један део оних који се пријављују за куповину земљишта – каже Милош Миодраговић из вуковарске канцеларије СНВ-ог Центра за развој и инвестиције.

Фото: СДСС

Милош истиче да је важно да Срби добију директну помоћ, а не празна обећања. Верује да ће после ових избора да постане начелник Трпиње највеће српске општине и да ће грађани да препознају све што је радио у претходном периоду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)