АКЦИЈА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Спречено кријумчарње 18 миграната

В.М.

05. 05. 2021. у 22:06

ПРИПАДНИЦИ Јединице граничне полиције Зворник, на подручју општине Теочак, спречили су кријумчарење 18 миграната у сарадњи са припадницима Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Регионални центар Тузла и Полицијске станице Теочак.

АКЦИЈА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ: Спречено кријумчарње 18 миграната

Фото: ГПБИХ

С овим кријумчарењем доводи се везу држављанин Босне и Херцеговине који је у возилу БХ националних ознака кријумчарио четири илегална мигранта.

- Даљим радом на терену, пронађена је група од 14 миграната а која се доводи у везу са кријумчареним мигрантима из возила. Организатор кријумчарења друге групе миграната која је пронађена у шуми је особа афроазијског порекла-кажу у ГП БиХ.

Под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ и према наредби судије за претходни поступак Суда БиХ, обављен је претрес осумњичених особа током кога су пронађени и привремено одузети новац, мобилни телефони са картицама.

Свих 18 кријумчарених миграната је изјавило да долази из Пакистана. У току дана држављанин Пакистана ће, уз извештај о почињеном кривичном делу кријумчарење особаи бити предат тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)