У ДАНУ ОТКАЗЕ ДАЛО 13 АНЕСТЕЗИОЛОГА: Драма у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву због лоших услова за лечење ковид пацијената

О. М.

05. 05. 2021. у 22:33

ЧАК 13 анестезиолога у среду је дало отказ у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, подневши захтеве за раскид уговора.

У ДАНУ ОТКАЗЕ ДАЛО 13 АНЕСТЕЗИОЛОГА: Драма у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву због лоших услова за лечење ковид пацијената

Фото Аваз

Као главни разлог за такав потез наводи се незадовољство због лоших услова рада, који се односе на лечење ковид пацијената и коришћење такозваних малина респиратора, које сматрају неадекватним. Ради се махом о анестезиолозима који су, пре месец дана, послали писмо руководству КЦУС, у којем су упозоравали на катастрофалне услове рада.

Писмо се појавило у јавности и подигло велику прашину. Захтеви лекара нису испоштовани, а о стању у КЦУС покренута је истрага и сви потписници су саслушани у својству сведока. Медији наводе да је, у међувремену на лекаре вршен велики притисак и тражено је да потпишу акт, којим потврђују да спорно писмо није истинито.

Због новонастале ситуације генерална директорка КЦУС Себија Изетбеговић, иначе супруга лидера СДА Бакира Изетбеговића, сазвала је састанак са начелницима свих одељења, а биће одржана и седница Владе Кантона Сарајево како би се нашло решење.

Федерални министар здравства Вјекослав Мандић поручио је да ће затражити извештај о околностима због којих је 13 од 17 анестезиолога дало отказе. Посебно ће се разматрати информација на који ће начин бити организован процес рада у КЦУС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)