МИЛАНОВИЋ О ГАРАНЦИЈАМА ЗА ТАЧИЈА: Немам овлашћења за то, њега је требало давно оптужити или оставити на миру

Танјуг

05. 05. 2021. у 15:24

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић демантовао је, како се наводи,наводно писање медија у Србији да је нудио гаранције Специјалном суду у Хагу да би се бившем косовском председнику хашком оптуженику, Хашиму Тачију омогућило да се брани са слободе, пренела је Радио Слободна Европа.

МИЛАНОВИЋ О ГАРАНЦИЈАМА ЗА ТАЧИЈА: Немам овлашћења за то, њега је требало давно оптужити или оставити на миру

Фото: АП

-То је немогуће. Не могу дати такву гаранцију, јер то није моје овлашћење- казао је Милановић овинарима у Сиску.

Иначе, информацију да је Хрватска спремна да да гаранције Суду у Хагу за Тачија први је лансирао приштински портал Репортери, што су пренели неки српски медији.

Портал је прошле седмице пренео да је донедавна посланица у Хрватском сабору Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да "Хрватска подржава Косово и да је расположена да обезбеди кауцију за Хашима Тачија и друге хашке притворенике".

Она је тада најавила и да ће хрватски министар министра спољних послова Гордна Грлић Радман допутовати у Приштину у четвртак, 6. маја.

Милановић је подсетио да је већ приликом подизања оптужнице против Тачија рекао да о оптужници мисли “све најгоре”.

Оценио је да је оптужница против Тачија начин да се „упропасти регија“.

-Сада ће ми то вероватно неко у београдској чаршији замерити, али ја нисам непријатељ Срба, нити сам био, нити ћу то икада бити. Напросто сматрам да је то штетно. Тачија је требало давно оптужити или оставити на миру, јер неки људи из Београда пролазе лишо (недирнути оп.а.)- поручио је Милановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)