АМЕРИЧКИ РАТНИ БРОД УПЛОВИО У ЗАДАР: Крцат је оружјем и војном опремом, ево коме је намењена

Новости онлине

05. 05. 2021. у 08:14

АМЕРИЧКИ војни брод "Јума", којим је допремљен део америчке војне опреме и возила за међународну војну вежбу "Брзи одговор 21", коју организују оружане снаге БиХ и САД, упловио је у уторак у задарску луку Гаженица.

АМЕРИЧКИ РАТНИ БРОД УПЛОВИО У ЗАДАР: Крцат је оружјем и војном опремом, ево коме је намењена

Фото: ЕПА

Америчка војна опрема потом је превезена у касарну "Пуковник Мирко Вукушић" у Земунику, где је успостављено Експедицијско заповедништво вежбе "Брзи одговор 21" задужено за активности логистичке подршке свим снагама које учествују у делу вежбе у Хрватској и БиХ.

Након тога, у првој половини маја, сва опрема ће из касарне у Земунику бити копненим путем пребачена на крајња одредишта, војни полигон "Еуген Кватерник" у Слуњу и на војне полигоне у БиХ.

Како додаје, очекује се да ће остатак америчке војне опреме и наоружања за вежбу "Брзи одговор 21" стићи у луку Гаженица у наредним данима.

Оружане снаге БиХ реализују завршне припреме за предстојећу билатералну вежбу с Оружаним снагама САД "Брзи одговор 21".

Вежба ће бити одржана у другој половини маја 2021, у склопу мултилатералне вежбе "Бранилац Европе 21" (Defender Europe 21"), а у организацији америчке Команде копнених снага за Европу и Африку (УСАЕУР-АФ).

У БиХ су јуче слетели први амерички војни хеликоптери, који ће са Оружаним снагама БиХ учествовати у овој вежби.

Претходно је конвој војних возила из састава 21. заповедништва за подршку америчких оружаних снага у Европи ушао у БиХ 21. априла на граничном прелазу Градишка.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)