МИЛАНОВИЋ И ПЛЕНКОВИЋ "СЕ ТУКУ" ПРЕКО СРБА: Наставак политичког обрачуна после излива мржње у Боровом Селу на Ускрс

Ј. КЕРБЛЕР - стални дописник из Загреба

04. 05. 2021. у 19:02

ДОК се готово свакодневно у Хрватској јавно шири мржња према Србима председник и премијер, Зоран Млановић и Андреј Пленковић, последњи инцидент у Борову Селу, када је група младића на Ускрс узвикивала скандалозне поруке "Убиј Србина" и певала "Ој хрватска мати, Србе ћемо клати" - користе за препуцавање око тога чије су војска и полиција.

МИЛАНОВИЋ И ПЛЕНКОВИЋ СЕ ТУКУ ПРЕКО СРБА: Наставак политичког обрачуна после излива мржње у Боровом Селу на Ускрс

Фото принтскрин

Милановић је рекао да сва одговорност за непоступање полиције у Борову Селу води до владе, којом руководе Пленковић и Милорад Пуповац. Пленковић је узвратио да полиција није ни "његова ни Пуповчева".

Начелник Борова Зоран Баћановић, којег је група младића обучених у црно вређала и дан раније пре мучног догађаја на Ускрс - за време цртања мурала са хрватском заставом и грбом који се званично не користи, на Велепрометовом зиду - рекао је да полиција није добро поступила, као и да подршку екстремистима даје градоначелник Вуковара Иван Пенава.

Баћановић је најавио је да ће од министра унутрашњих послова Давора Божиновића затражити став о одговорнима за индицент, првенствено начелника вуковарске полиције, због позива на "клање Срба" на православни Ускрс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)