ЉУДИ СУ ПРЕСТРАШЕНИ ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА: Срђан Јеремић о провокацијама у Боровом Селу - Ово није примерено за чланицу ЕУ

Новости онлине

04. 05. 2021. у 09:10

СРЂАН Јеремић, председник ЗВО (Заједничког већа општина) и донедавни председник општинског већа општине Борово, био је гост емисије “Усијање” где је говорио о инцидентима за Васкрс.

ЉУДИ СУ ПРЕСТРАШЕНИ ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА: Срђан Јеремић о провокацијама у Боровом Селу - Ово није примерено за чланицу ЕУ

Фото: Принтсцреен

- Мој пријатељ начелник општине Борово Зоран Баћановић је био сведок немилог догађаја каквог не памтимо у скоријој историји. После инцидента људи су престрашени, изненађени, несигурни, нису знали шта могу да очекују, као да смо се вратили у време рата, центар Борова је  препун полиције - каже Јеремић. 

- Посебно нас забрињава што нам полиција, из  свега виђеног, не гарантује безбедност, иако су и даље у Борову, а све ово није примерено за државу чланицу ЕУ - истакао је председник ЗВО Срђан Јеремић.

Јеремић је нагласио где види узроке проблема:

- У Вуковару постоји навијачка група Бед блу бојса која је уз подршку градоначелника правила изгреде и раније, нападала српске младиће, у последњих неколико година и ситуација се у држави окреће радикално десно, док одређене групе воде главну реч, а Срби то осећају кроз изражен говор мржње и ксенофобију, ово не може бити квалификовано као ремећење јавног реда и мира јер је из снимки јасно да се ради о говору мржње и потицању на насиље, надамо се да ће такву квалификацију и добити. Уназад неколико година хрватско друштво је скренуло у десно, много је на жалост оних који негирају злодела НДХ, онда није ни чудно да млади људи у Хрватској  мисле да овакво поступање није непримерено - закључио је Јеремић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)