БРУТАЛНА КАМПАЊА ХРВАТСКИХ МЕДИЈА: Нападају Драгану Јецков и СДСС због залагања за Србе у Хрватској

Новости онлине

03. 05. 2021. у 13:17

ПОРТАЛ Дневно који је препознат као медиј који је у блиским односима са радикално десним хрватским странкама наставља безумну кампању против српских представника.

БРУТАЛНА КАМПАЊА ХРВАТСКИХ МЕДИЈА: Нападају Драгану Јецков и СДСС због залагања за Србе у Хрватској

Фото: Принтсцреен

Тезу да су Срби трговци и да су у трговачкој коалицији континуирано износи Мирослав Шкоро председник радикално десног Домовинског покрета. На ову тезу одговорио му је из СДСС-а тиме "да је то веома опасна теза која треба да код људи створи осећај да су Срби трговци и да се не може имати поверење у њих".

Шкорине тезе о Србима подсећају на овај већ виђен модел који се догађао јеврејском народу. Десничарски портали одмах су се активирали да би доказали да Срби јесу трговци како би одбранили Мирослава Шкору.

Пронашли су и исекли део изјаве Драгане Јецков у Исламу Грчком, малом селу у Далмацији, где је она објашњавала шта СДСС покушава урадити за свој народ.

- Овај мандат није никоме био лаган. Дали смо све што смо могли од себе, преговарали смо и договарали, готово да смо трговали. Али, зна се због чега, због наших, на подручју гђе живе наши. Врло је једноставно, наставит ћемо тако и убудуће - казала је Драгана Јецков, покушавши објаснити зашто је СДСС задње четири године подржаво Владу.

Драгана Јецков је истакла као одговор на овај део њеног говора да "Готово трговали" је кључна реч и односи се фигуративно на реализацију Оперативног програма.

- Ми из СДСС-а и Клуба заступника националних мањина у парламенту подржавамо Владу, а за то тражимо да се реализира Оперативни план за националне мањине. То је један сасвим законит однос, никакве трговине него имплеметација Оперативног програма за нац.мањине - објаснила је Јецков Јецков, и истиче:

- Ми као легитимни представници Срба борићемо се за своју заједницу и имамо право да тражимо да све обавезе које су преузете према нама буду и реализоване. Јел трговина тражити да Срби имају пут и струју? Јел трговина ако се запосли неко и од Срба? Јел трговина што бринемо и поштујемо Српску православну цркву и помажемо обнову наших светиња? Јел трговина што на Банији заједно са свим добрим људима тражимо кров над главом за све унесрећене? Ми смо спремни на овакве нападе али никада нећемо прихватити тезу да смо неки “трговци” већ смо легитимни политички представници нашег народа и као такви боримо се и борићемо се за интересе наше заједнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)