ПИСМО ХРВАТСКОГ СРЕДЊОШКОЛЦА МИНИСТРУ ПОСТАЛО ХИТ: "Пао сам разред и најрадије бих запалио школу, али сада је доста"

Новости онлајн

02. 05. 2021. у 10:34

СРЕДЊОШКОЛАЦ из Загреба, којем је досадило онлајн школовање, одлучио је да се у среду ујутру обрати министару здравља Вилију Берошу путем мејла и замоли га једну ствар.

ПИСМО ХРВАТСКОГ СРЕДЊОШКОЛЦА МИНИСТРУ ПОСТАЛО ХИТ: Пао сам разред и најрадије бих запалио школу, али сада је доста

Фото: П. Милошевић

- Избегавам школу кад год могу и како год могу, пао сам разред и најрадије би запалио своју школу, ал сад већ ја желим да идем у школу тако да мислим да је време да престанемо с овим онлајн јер ако ја желим да идем у школу онда вам гарантујем да сви желе. Хвала! - написао је ученик у мејлу.

Према одлуци Кризног штаба рада Загреба 26. априла настава је након пролећних празника почела да се одржава у школама за ученике од првог до осмог разреда основне школе, за ученике завршних разреда гимназије и струковних школа и за ученике петих разреда медицинске школе. Али, за остале средњошколце настава је и даље према моделу Ц, то јест на даљину.

Средњошколци су завршетак прошле школске године од почетка пандемије провели онлајн, а и ове године су ишли нормално на наставу само до средине децембра.

- За средњошколску децу корона није озбиљна, и за њих је можда најбоље да буду у школама, али они се возе у јавном превозу, где се возе истовремено радници који раде у Домовима за старије. Дакле ми не можемо да изолујемо Домове за старије и болнице, а у осталој популацији да нам се неконтролисано шири епидемија - изјавио је у децембру Бранко Коларић, члан Научног савета Владе.

Како преноси хрватски портал, министар још увек није реаговао на ово писмо ученика.

(Јутрарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)