ОРБАН САОПШТИО НАЦИЈИ: Борба улази у нову фазу

Танјуг

30. 04. 2021. у 23:51

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је данас да борба Мађарске против пандемије ковид-19 улази у нову фазу и да ће почетак ноћног полицијског часа бити померен на поноћ.

ОРБАН САОПШТИО НАЦИЈИ: Борба улази у нову фазу

Фото: ЕПА

Орбан је додао и да ће угоститељски локали од сутра бити отворени до 23 сата, преноси мађарска агенција МТИ.

Угоститељски објекти ће, такође, моћи да отворе своје затворене делове и да служе клијенте са потврдама о имунизацији, изјавио је Орбан у свом редовном интервјуу за радио "Кошут".

Хотели, зоолошки вртови, музеји, биоскопи, позоришта, теретане и спортски објекти, поново ће се, према његовим речима, отворити и могу их посетити малолетници у пратњи родитеља.

Орбан је нагласио да ће са вакцинацијом, која је до јуче увече достигла цифру од 3.911.000 милиона људи, Мађарска данас сигурно прећи границу од четири милиона, што ће отворити врата за увођење нових прописа од сутра.

У међувремену, Мађарска ће, како је рекао, почети да вакцинише децу узраста од 16 до 18 година, са вакцином "Фајзер/Биотек", након 10. маја, када се заврше средњошколски испити.

- Мађарска сада има довољно вакцина за све који желе да се вакцинишу - рекао је Орбан, али је упозорио да пандемија још није готова и да је потребно понашати се одговорно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)