КЉУЧНО ДЕЦУ УСМЕРИТИ НА СПОРТ: Боровчанин и Колар посетили просторије "Вутекс-Слоге", ускоро отварање бокс клуба

Новости онлине

29. 04. 2021. у 19:58

ПРЕДСЕДНИК Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин данас је посетио просторије фудбалског клуба Вутекс-Слога Вуковар у склопу којег је планирано отварање боксерског клуба у Вуковару.

КЉУЧНО ДЕЦУ УСМЕРИТИ НА СПОРТ: Боровчанин и Колар посетили просторије Вутекс-Слоге, ускоро отварање бокс клуба

Фото: СДСС

Боровчанин је у Вуковар дошао на позив СДСС-овог кандидата за заменика градоначелника из редова српске заједнице Срђана Колара са којим је обишао просторије у којима ће бити клуб.

Заједно са председником Већа српске националне мањине Града Вуковара Дејаном Дракулићем и спортским директором ФК Вутекс-Слога Вуковар Ђорђем Лукићем, је договорена сарадња у виду донирања спортских реквизита потребних за тренирање бокса.

Фото: СДСС

Колар је рекао да је главна намера оснивања боксерског клуба склањање деце и младих са улице и усмеравање ка спорту.

- Недавна дешавања у Вуковару су нас потакла да ту децу усмеримо на спорт, а не да своју енергију троше на насиље, као до сада. Сматрамо да, када децу усмеримо на спорт, енергију ће трошити на користан начин - нагласио је Колар.

Фото: СДСС

Ненад Боровчанин је истакао важност бављења спортом за младе и најавио помоћ у опремању клуба. Рекао је да Боксерски савез подржава иницијативу српске заједнице у Вуковару јер спорт доприноси свакој заједници јер повезује људе и гради здрав карактер и стил живота.

- Верујем да ће оснивање клуба допринети да многа деца добију шансу да се баве спортом и тренирају и да ће из ове сале изаћи будући шампиони који ће бити понос Вуковара и наше заједнице - поручио је Боровчанин и најавио да ће Савез донирати спортску опрему у виду боксерских врећа, рукавица и џакова те да ће помоћи обучавање тренера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)