ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 1.600 ПОТПИСА: Срђан Јеремић предао кандидатуру за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније

Novosti online

28. 04. 2021. у 12:18

ДАНАС су Срђан Јеремић председник ЗВО (Заједничко веће општина) и Драгана Јецков потпредседница СДСС-а и прва на жупанијској листи у Вуковарско Сремској жупанији предали потписе за кандидата за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније.

ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 1.600 ПОТПИСА: Срђан Јеремић предао кандидатуру за заменика жупана Вуковарско-сремске жупаније

Фото: Приватна архива

Срђан Јеремић је предао више од 1.600 потписа што је скоро три пута више од броја који је законом прописан.

Јеремић је после предаје кандидатуре истакао “ Вуковарско сремска жупанија је најбројније насељена српском заједницом у односу на све жупаније у хрватској ако посматрамо процентуално број становника. Срби су овде остали и опстали. СДСС је био увек уз народ и народ је био уз нашу странку. Нисмо се бавили демагогијом и популизмом већ решавањем конкретних проблема наших грађана. Градили смо школе и цркве јер за нас је образовање основа, а вера је оно што чува наш идентитет. Радили смо много на равномерном запошљавању Срба у државним органима, помагали смо пољопривреднике, незапослене жене кроз разне пројекте.. Тешко ми је и побројати док сам био председник ЗВО све активности како би помогли нашим грађанима”.

- Задовољан сам што ћу оставити ЗВО у много бољем стању него икад. Финансијски смо консолидивани, а кадровски смо попуњени како би из свих области могли одговорити на актуелне проблеме с којима се српска заједница суочава. СДСС сматра да сам својим досадасњим радом, резултатима и мрезом сарадника коју сам развио као председник ЗВО-а најкомплетнија  особа која мозе одговорити на све изазове пред којима це се наци први цовек Срба у Вуковарско-сремској зупанији. Место дожупана из редова српског народа у Вуковарско сремској жупанији носи велику одговорност и могу да гарантујем да ћу употребљавати извршна овлашћења која ће ми бити на располагању како би решавањем конкретних проблема помогао сваком србину у нашој жупанији. Моја политика није апстрактна већ конкретна. Бавићу се реалним проблемима и као и до сада главно тежиште у моме политичком раду биће помоћ сваком појединцу. Брига о сваком човеку је брига о читавој заједници и моја врата ће као и до сада бити увек свима отворена.

Фото: Приватна архива

 

Председник СДСС-а Вуковарско Сремске жупаније Душан Јецков и начелник општине Негославци је истакао “Заштита политичких и националних права уз очување идентитета (традиције, вере, културе, језика и писма) као и достојанствен живот припадника наше заједнице без дискриминације остају приоритет у нашем раду. Приоритетан проблем српске заједнице на истоку РХ за коју је задужена наша страначка организација је незапосленост. Живимо у најнеразвијенијој жупанији са највишом стопом незапослености, због чега ћемо посебну пажњу посветити пољопривреди као привредној грани”.

- Огроман одазив грађана да својим потписима подрже Срђана Јеремића у Трпињи, Маркушици, Вуковару, Негославцима, Борову као и у многим другим општинама у жупанији гаранција су да смо изабрали најбољег кандидата. Срђан Јеремић има политичко искуство и знање да заједно са партнерима у жупанији реализује за нас најважније пројекте. Остајемо посвећени образовању, социјалној заштити, култури и економском оснаживању наше заједнице. Очекујем да грађани препознају наш рад у претходном периоду и да подрже наше кандидате и нашу странку. Наша странка је основана да артикулише политичке потребе Срба у хрватској и она остаје нераскидиво повезана са народом. Радује нас што Срби препознају да без јаких појединаца и јаке страначке инфраструктуре као заједница не би могли одговорити на све изазове који су пред нама. Срђан Јеремић је наш најбољи кандидат и цела странка јединствено стоји иза њега - закључила је Јецков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)