МИЛАНОВИЋ ПРОВОЦИРА НА КОМЕМОРАЦИЈИ: Жртава у Јасеновцу је било много мање, Београд прави лоше филмове о томе (ВИДЕО)

Novosti online

22. 04. 2021. у 12:36

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић одао је пошту Српским, Јеврејским и Ромским жртвама у Спомен парку Јасеновац поводом обележавања 76. године пробоја последњих затвореника у овом логору смрти.

МИЛАНОВИЋ ПРОВОЦИРА НА КОМЕМОРАЦИЈИ: Жртава у Јасеновцу је било много мање, Београд прави лоше филмове о томе (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

- То је био усташки логор, а усташе су Хрвати, а како сам и ја Хрват и председник хрватске државе, не можемо рећи да нас се то не тиче - рекао је Милановић.

Председник Хрватске је додао како је "Анте Бакотић, комуниста и партизан, повео затворенике у пробој логора за убијање", као и да Јосип Броз "никада није долазио у то место контроверзи".

- Једна страна претерује да је ту убијено 700.000 људи, тиме чине штету истини и српском народу. Истина је да је бројка мања, али једнако страшна. Овде је убијено око 100.000 људи. Гледамо сад и филмове у Београду, који су лоши филмови. Мислим на Дару из Јасеновца, који је неуверљив и лош. Никако на зелену грану с овим местом. Ја нисам донео венац, него ружу и каменчић. Венци врло брзо постану комунални проблем, а не израз пијетета - казао је Милановић.

Милановић је новинарима рекао да је у његовој делегацији требало да буде и представник антифашиста, али је изостао јер, како је рекао, његово удружење зависи од милостиње премијера Андреја Пленковића.

Осврнуо се и на то што државни врх није положио заједнички венац.

- Жао ми је што није дошло до заједничког обележавања. Државник мора показати и љутњу и бес, не глумити, а опет не бити опортуниста - казао је Милановић.

Комеморација је одржана као и претходних година, осим прошле, у три колоне. Венце су положили најпре премијер Андреј Пленковић и председник парламента Гордан Јандроковић, потом председник Милановић и најзад представници јасеновачких жртава.

Уз Милановића су и бивши председници Стјепан Месић и Иво Јосиповић, као и бивша председница Владе Јадранка Косор.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

SVAKE GODINE IZNOVA UBIJAJU SRPSKE ZRTVE

22.04.2021. 13:04

USTASKA POSLA! Ajde nek nemacki predsednik ode u Ausvic i kaze, kako zidovi uvelicavaju broj zrtava, pa onda da vidimo i cujemo kako ce svet da reaguje. Mene samo interesuje: ZASTO SRBIJA NA TO NE REAGUJE?

Pera

22.04.2021. 13:22

Neodređujemo mi srbi broj žrtava već hrvati koi su ih pobili! Postoje fizički dokazi o broju žrtava jer dve mađunarodne komisije koje su istraživale zločine fašizma po evropi boravije su u jasenovcu neposredno posle rata jedna je zaključila da je ubijeno preko milion ljudi(srba) a druga da je ubijeno oko 1 400 000 dakle mnogo više nego što je jevrein broz tito(dokazano sudski da je jevrein iz mađarske) postavio kao "istinu"u ime bratstva jedinstva i saveza komunista i ustaša koi postoi još od pre rata(postoje pisani dokazi) a i američki avion je neposredno pred rušenje jasenovca fotografisao taj prostor pa se vidi da grobna polja zauzimaju 16 kvadratnih kilometara a postoje izveštai ustaša nemcima pred kraj rata da su poubijali preko 1 400 000 srba a i arhive vatikana nemačke moskve i londona imaju obimne dojaze o tome! Hrvati pokušavaju da sakriju ono što je nemoguće sakriti a time se i danas poistovećuju sa svoim pretcima odavno ih je trebalo na međunarodnom nivou tužiti za genocid! Ućutkati ih zauvek i osvetiti naše mučenike!

Mama

22.04.2021. 13:40

Djubre ostaje djubre!Hrvati glume vernike,a da su vernici nikada ne bi pobili toliko nejaci.Nista nama nece vratiti nasu pobijenu decu ali ni njihove duse nikada nece naci mir.Zlo nikada ne izadje na dobro.

Postar

22.04.2021. 13:41

Da vam smrt ne pozelim i da budemo kao vi, "nedaj boze" onda ovako - pa dabogda se iselili iz Hrvatske onoliko malo koliko ste Srba pobili u zadnjih sto godina! Eto, to vam zelim, da vam se desi u sledecih par godina. Bog vam u tome pomogao!

Ognjen

22.04.2021. 21:26

Па за Хрвате никад није довољно убијених Срба. Колико год да нас поубијају, њима је то мало. Злочин у Сребреници се проглашава за геноцид, а 700000 (седамсто хиљада) Срба је мало и премало. Убијање деце, бацање живих људи у пећ није довољно за Хрвате. Сви се они нама Србима смеју за столом мира, док под столом оштре нове ,,србосијеке". Хвала Богу, отрезнили смо се од ,,Братства - јединства". Жалим само Србе. Други имају ко ће их жалити, а Срби имају само Србе.