ВОЈСКА НЕСПРЕМНА ЗА РАТ: Словеначки председник о борбеној готовости армије

Танјуг

20. 04. 2021. у 15:21

СЛОВЕНАЧКИ председник Борут Пахор примио је данас годишњи извештај о борбеној готовости оружаних снага, напомињући да је Генералштаб Војске Словеније оценио да је борбена готовост у 2020. години била добра за период мира, али недовољна за ратне операције.

ВОЈСКА НЕСПРЕМНА ЗА РАТ: Словеначки председник о борбеној готовости армије

Фото: ЕПА

Пахор је, у обраћању новинарима након пријема извештаја, рекао да је процена остала иста као и годину дана раније, иако је овај пут прихватио извештај са "оправданом надом да ће се ситуација знатно побољшати у наредним годинама", преноси словеначка агенција СТА.

Извештај су Пахору, врховном команданту словеначке војске, предали министар одбране Матеј Тонин и генерал-мајор Роберт Главаш, начелник Генералштаба ВС.

Након састанка са званичницима, председник је говорио о недавном усвајању акта о улагањима у словеначку војску за период од 2021. до 2026. године, наводећи да је то омогућило квалитетан и свестран развој војске као "одбрамбеног центра наше националне безбедности".

Фото: Депоситпхотос

Пахор је оценио да је инвестициони план од 780 милиона евра до 2026. године учинио да руководство и чланство у Војсци Србије осети нови "замајац".

Председник је позвао на економичну и ефикасну куповину војне опреме, поручујући да је важно да се средства троше транспарентно и под надзором.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)