СЛОВЕНИЈА СПУТЊИК ВЕ УВРСТИЛА НА ЛИСТУ ВАКЦИНА: Чекају само одобрење Европске агенције за лекове

Танјуг

16. 04. 2021. у 21:46

СЛОВЕНИЈА је уврстила и руску вакцину Спутњик Ве као кандидата за кампању вакцинације против ковида-19 и чека одобрење Европске агенције за лекове (ЕМА), рекла је данас члан научног савета владе инфектолог Бојана Беовић.

СЛОВЕНИЈА СПУТЊИК ВЕ УВРСТИЛА НА ЛИСТУ ВАКЦИНА: Чекају само одобрење Европске агенције за лекове

Фото ЕПА

- Саветодавна група за вакцинацију недавно је препоручила да се набаве све вакцине које разматра ЕМА и налазе се у поступку добијања одобрења. То смо учинили зато да вакцину у тренутку кад буде одобрена можемо одмах да почнемо да користимо не губећи време - казала је Беовић у разговору за Словеначку телевизију, преноси Хина.

Према последњим ажурираним подацима министарства здравља Словенија је до данас вакцинисала 360.450 особа против ковида-19, што је укупно 17,2 одсто популације, а две дозе је добило већ 136.582 особа, највише АстраЗенеку и Фајзерову вакцину.

У Словенију су пристигле и вакцине које је произвео Џонсон и Џонсон, али се не користе и налазе се у "карантину", док се чека нова одлука Европске агенције за лекове, након што је амерички регулатор привремено зауставио њено коришћење у САД.

Вакцинација АстраЗенеком у Словенији се наставља, а земља је одлучна у намери да до средине лета вакцинише више од половине своје популације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)