ПАХОР ТВРДИ ДА НИЈЕ ЗНАО ЗА НОН-ПЕЈПЕР: "Одбијам све опасне идеје о промени граница“

Новости онлајн

16. 04. 2021. у 15:47

ПРЕДСЕДНИК Словеније Борут Пахор данас се обратио јавности и изнео своје ставове о великој потреби што бржег укључивања земаља Западног Балкана у ЕУ.

ПАХОР ТВРДИ ДА НИЈЕ ЗНАО ЗА НОН-ПЕЈПЕР: Одбијам све опасне идеје о промени граница“

Фото: ЕПА

Поручио је да је искрени и доказани пријатељ БиХ и да није знао ништа о нон пејперима током последње посете Сарајеву.

- Одбијам све опасне идеје о промени граница - нагласио је.

Затим се осврнуо на БиХ и његову последњу службену посету Сарајеву.

Казао је да је искрени и доказани пријатељ БиХ и да је као председник Словеније у БиХ био седам пута. Подсетио је да је био и у Сребреници и одао почаст жртвама геноцида и послао снажне поруке.

- На последњем састанку са члановима Председништва БиХ нисам знао ништа о нон пејперу, ни пре ни касније. Замислима о коначном распаду Југославије се одлучно противим јер сматрам да то није могуће постићи мирним путем - нагласио је.

Жељко Комшић је у понедељак потврдио да је председник Словеније Борут Пахор рекао да су све чешћи гласови у Европи о томе да треба довршити распад Југославије.

Комшић је изјавио да је након тога Пахор упитао:

- Можете ли се ви у БиХ мирно разићи?

Како наводи Комшић, он и Шефик Џаферовић рекли су да мирно раздруживање није могуће, док је председавајући Милорад Додик рекао да је то могуће.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bane Zemunac

16.04.2021. 16:57

Slovenci su uvek bili i ostali kancer Balkana ,unistili Jugoslaviju u kojoj su imali najvise dobiti i privilegoja a sada oce da i dalje unistavaju i ovaj ostatak .Bolje da se bave Istrom koju su oteli od Italije nego sto guraju nos svuda.Zivela Italija i da povrati Trst i regiju ukradjenu od Austriskih komjusara.