КОЛАР ПОСЕТИО ФК "ВУТЕКС-СЛОГА": Председник ГО СДСС-а Вуковар уручио донацију српском клубу (ФОТО)

Новости онлине

16. 04. 2021. у 16:58

ПРЕДСЕДНИК градског одбора СДСС-а Вуковара и кандидат за заменика градоначелника Срђан Колар посетио је данас са кандидатима СДСС-а за градско веће фудбалски клуб "Вутекс-Слога".

КОЛАР ПОСЕТИО ФК ВУТЕКС-СЛОГА: Председник ГО СДСС-а Вуковар уручио донацију српском клубу (ФОТО)

Фото: СДСС

"Вутекс-Слога" је најбоље рангирани српски клуб у хрватској у коме играју играчи разних националности. Срђан Колар је истакао да је дух заједништва и јединства који годинама влада у клубу "Вутекс-Слога" најбољи пример на који би се требали угледати сви у граду Вуковару.

- "Вутекс-Слога" је симбол да можемо заједно уз поштовање и уважавање међусобних разлика да постижемо најбоље спортске резултате.Колар се осврнуо и на досадашњу лошу праксу да два клуба из Вуковара који се такмиче у истој лиги у хрватској добијају многоструко већа средства подршке од града.

- Није коректно да постоји један стандард подршке за "Вуковар 1991", а други за "Вутекс-Слогу", а да оба клуба се такмиче у истом рангу. Надамо се да ћемо заједно са другим политичким партнерима у граду изменити ову негативну праксу која шаље дискриминирајуће и лоше поруке.

Срђан Колар је заједно са својим замеником Дејаном Дракулићем уручуо донацију у опреми НК "Вутекс-Слога" коју је примио председник клуба Ђорђе Лукић. Лукић се захвалио СДСС-у и Колару на свој подршци клубу свих ових година и истакао да без подршке странке клуб не би опстао. Посебно се захвалио председнику генералне скупштине СДСС-а Војиславу Станимировићу који је најзаслужни и за останак Срба и опстанак српских институција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)