ИЗ СЛОВЕНАЧКЕ ВЛАДЕ ПОРУЧУЈУ: Омогућићемо слободан улаз за вакцинисане "Спутњиком" и "Џонсоном и Џонсоном"

Танјуг

15. 04. 2021. у 13:31

СЛОВЕНАЧКА влада је направила неколико измена по питању рестриктивних мера на границама, укључујући да дозволи улазак на њену територију без карантина особама које су примиле вакцине Спутњик В и Џонсон и Џонсон, под условом да су примили прву дозу пре најмање 21 дан, јавила је данас агенција СТА.

ИЗ СЛОВЕНАЧКЕ ВЛАДЕ ПОРУЧУЈУ: Омогућићемо слободан улаз за вакцинисане Спутњиком и Џонсоном и Џонсоном

Фото: З.Г.

Улазак без карантина или бесплатан тест је већ могућ за особе које покажу документ да су вакцинисани Фајзером, Модерном или АстраЗенеком.

На седници одржаној у среду, влада је такође одлучила да се време транзита кроз Словенију повећа са шест на 12 сати и додала на листу послова због којих људи могу да уђу хитно без карантина или да се бесплатно тестирају на уласку.

Ђаци старији од 15 година који сваки дан прелазе границу и особе које их воде у школу више неће морати да се тестирају на недељном нивоу, уколико се одмах врате у Словенију након што оставе ђаке у иностранству.

Без карантина или са негативним ПЦР тестом у претходна 72 сата могу да уђу особе из Европске уније, уколико раде као пазитељи или кућни помоћици особама којима је потребна помоћ, или да раде на одржавању приватне имовине коју поседују, изнајмљују или користе.

Са црвене листе су скинути Португалија и Велика Британија, док је било промена за одређене административне јединице Данске, Финске, Француске, Италије, Норвешке и Шпаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)