ТРАГЕДИЈА У КАРЛОВЦУ: Сњежана је у три дана због короне сахранила мужа, мајку, брата и свекрву

Novosti online

14. 04. 2021. у 21:35

СЊЕЖАНА МАТИЋ жена је из Карловца која је због вируса корона остала без мужа, мајке, брата и свекрве.

ТРАГЕДИЈА У КАРЛОВЦУ: Сњежана је у три дана због короне сахранила мужа, мајку, брата и свекрву

Фото: РТЛ ТВ принтскрин

Сахранила их је у три дана, једно за другим.

- Били смо у Слуњу код маме и браће. Брат се лоше осећао. Као имао је грип, прехладио се, куваће он себи чајеве... Ми смо били ту суботу тамо и ништа, све је било океј. Он је кашљуцао. Кад смо дошли кући трећи дан, и супруг је добио температуру - рекла је Сњежана у разговору за РТЛ-ову Потрагу.

Тестови су били позитивни. Већ у понедељак брат Мирко завршио је у карловачкој болници, два дана касније и супруг Роберт. У међувремену се разболела и Сњежанина мајка Роза. Имала је 92 године. Након ње и свекрва Барбара која је била у осамдесетој години.

Супруг није веровао у корону

- Ни мама ни свекрва никуда из куће нису излазиле. У то време је скоро цело село било заражено. Роберт је баш имао симптоме грипа. Кости су га болеле, имао је температуру, пио је лекове за скидање температуре. Ништа није помогло... Он је тако тешко дисао, није могао доћи до собе да се не задиха. Пар минута није могао доћи к себи и није веровао у корону. Рекао је да има грип - наставила је Сњежана.

Ипак је одлучила да зове Хитну помоћ. Роберта су одвезли у болницу, тада га је задњи пут видела. У међувремену су се чули телефоном, веровала је да ће преживети. Имао је само 53 године. У рату је стао на мину и остао без ноге. Од тада је живео с протезом, здрав, тврди Сњежана, никад није имао проблема са срцем или притиском.

- Послала сам му наочале да може видети. Све је ишло на боље. Стварно је био шок кад су ми јавили да је умро. Имам осећај да ће он сад кроз врата доћи и нешто рећи...

Тешко је то поднела, а онда се заређало. У пар дана, с истог броја, звали су из болнице још три пута.

Не може спавати, само седи и размишља

- У 12 је умрла мама, увече су ми јавили за брата. У једном дану њих двоје и сутрадан свекрва - открила је Сњежана у Потрази. Још увек не зна како је све то преживела. Од њихове смрти није прошло ни месец дана.

За разлику од остатка породице, она се није заразила. Жао јој је што се од својих најмилијих није могла опростити. Није их могла видети чак ни на сахрани.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)