ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Нападнут Пленковић, ређале се опомене

Танјуг

07. 04. 2021. у 14:09

АКТУЕЛНО преподне у хрватском парламенту, није практично ни почело а лидер најутицајније опозиционе СДП Пеђа Грбин већ је добио три опомене.

ХАОС У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Нападнут Пленковић, ређале се опомене

Фото: Принтскрин

Грбин је, наиме, оштро критиковао набавку вакцина, а владу оптужио да је одговорна и истакао да то функционише грозно.

- Одговорни сте како функционише дистрибуција вакцина у Хрватској, а она функционише грозно. Дозе се не деле на адекватан начин. Вакцинишу се људи од 30, 40 година, а с друге стране ризицне групе не могу до цепива. Имамо и хроницан проблем с лековима због нагомиланих дугова које ваша влада не решава - рекао је Грбин и питао шта ће влада предузети да се такво стање поправи.

У опширном одговору о количини наручених вакцина и застоју у испоруци, Пленковић је рекао, између осталог, да то 1. јула Хрватска жели да има око 55 одсто процепљене популације.

Када је реч о дуговима према веледрогеријама, преијер је рекао Грбин да, ако жели да плаши људе да лекова нема, онда је то одговорност лидера СДП.

- Ви се носите с тим, али то се не догада. Пре Божица смо исплатили 1,3 милијарде куна, сад је дозначено 980.000 милипна, а разговори се настављају. Ући ћемо у структуру трошкова и видети разлоге дуга - рекао је Пленковић.

Грбин је му је на то одговорио да у време СДП-ове владе није било проблема с испоруком лекова, а да о недостатку лекова не говори он, већ пацијенти.

Током актуелног преподнева посланици премијеру Пленковићу и министрима постављају питања.

Председник Сабора Гордан Јандроковић на почетку актуелног преподнева саопштио је Дневни ред на којем је 90 тачака и за то време Грбину изрекао три опомене.

Редовно заседање сабора почело је данас и трајаће до половине јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)