ЖИВОТИЊСКО ЦАРСТВО У ХРВАТСКОЈ! Милановић: Пленковић је нилски коњ, ја сам соко

Танјуг

31. 03. 2021. у 15:25

ПРЕДСЕДНИК Зоран Милановић наставио је данас са увредама на рачун премијера Андреја Пленковића, за којег је рекао да је "нилски коњ" са, како је казао "опаком нарави", док је за себе рекао да је соко.

ЖИВОТИЊСКО ЦАРСТВО У ХРВАТСКОЈ! Милановић: Пленковић је нилски коњ, ја сам соко

Фото: Танјуг

Након полагања венаца на Плитвицама, поводом годишњице од убиства првог полицајца у домовинском рату, Милановић је коментарисао протокол, према којем су венце премијер и он полагали одвојено, и истакао да је његов протокол писала влада.

Пленковића је оптужио Пленковић да је забранио полицијским званичницима и министрима да дођу на пријем поводом 30 година од акције "Плитвице" јуче на Пантовчаку.

- Мој протокол је писала влада, а изговор су биле епидемиолошке мере. Вероватно у страху да међеди не покупе корону. Ако желиш нешто избећи, избегнеш. Ако желиш бојкотовати пријем за команданте акције на Плитвицама и забраниш свим полицијским званичницима и министрима да дођу, то је у реду - рекао је Милановић.

Упитан да ли то значи да га је Пленковић саботирао на пријему поводом годишњице поменуте акције, Милановић је казао:

- Није саботирао мене, него Хрватску.

Рекао је и да је Пленковић одбио његов предлог за полагање заједничког венца у спомен на погинулог полицајца.

- То је тако, али кад умре неко ко има пет оптужница (Милан Бандић) на испраћај дође хиљаду људи - казао је Милановић.

Навео је да му не би сметало да су венаце положили заједно и да му не смета када му неко каже да је "искомплексирани лажов". Тврди да Пленковић не може са њим да разговара "очи у очи".

- Свако има комплексе према некоме, али баш према њему? Нисмо исти екосистем, ја сам орао, а он је нилски коњ. Папа лопоче, али има опаку нарав. Нилски коњ је опаснији од хијене. Ја сам соко. Није ни то лепо, али нисам стрвинар - закључио је Милановић, пренели су хрватски медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)