ВИШЕ ХИЉАДА ЉУДИ И НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА: Инспекција затворила ауто-пијацу у Сарајеву

Новости онлајн

07. 03. 2021. у 18:39

ИНСПЕКЦИЈА је данас наложила хитно затварање Ауто-пијаце „Ступ“ у Сарајеву где је приликом надзора, како је саопштено, затечено више хиљада људи и нису се поштовале епидемиолошке мере.

ВИШЕ ХИЉАДА ЉУДИ И НЕПОШТОВАЊЕ МЕРА: Инспекција затворила ауто-пијацу у Сарајеву

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

- Како би се осигурали услови који су прописани Наредбом, а којим је забрањено окупљање више од 30 особа на јавном месту, затражена је асистенција полицијских службеника МУП КС, који су осигурали више полицијских патрола ПУ Нови Град који су интервенисали на лицу места - саопштено је из кантоналне испекције, пише Кликс.

Осим тога, од редара фирме Сити Парк д.д, која управља пијацом, наложено је да се обавесте купци и продавци да напусте простор пијаце, односно да се осигурају услови у складу са прописаним мерама, преноси Српскаинфо.

У присуству кантоналних инспектора, у року од сат времена, пијачни простор је потпуно испражњен, а у међувремену је и са овлаштеним заступником фирме сачињен записник, којим су наложене и по хитном поступку хитно извршене и успостављене хигијенско-епидемиолошке мере, уз издавање прекршајних санкција прописаних Законом о заштити становништва од заразних болести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)