ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Нема потребе да се уводе додатне мере

Танјуг

06. 03. 2021. у 19:29

ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Нема потребе да се уводе додатне мере

Архива

МИНИСТАР здравља Северне Македоније Венко Филипче изјавио је данас да у овом тренутку није потребно уводити додатне мере, али није искључује могућност да се то учини.

- Заиста не могу сада да кажем да ли ће нека општа ограничења бити препоручена за целу земљу. У овом тренутку нема назнака да треба предузети додатне мере, али та могућност није искључена - рекао је Филипче новинарима после посете градилишту нове зграде Поликлинике Сарај, пренела је МИА.

Према његовим речима, ситуација се прати, болнице тренутно нису под притиском, а свуда има расположивих болничких кревета.

Одржано је неколико састанака са Комисијом за заразне болести, анализа података о кретању вируса биће финализована следеће недеље и у складу са тим ће бити донета одлука, преноси македонска агенција.

Филипче је рекао да су анализе показале да је велики број нових случајева последица британске варијанте, преко 70 одсто, посебно у Скопљу, Кавадарцима, Неготину, Прилепу и Охриду.

До сада ниједан град није испунио услове за ограничење кретања, али ако се донесе одлука да такво ограничење може имати ефекта, мере ће бити уведене, преноси агенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)