САХРАЊЕН МИЛАН БАНДИЋ: Више хиљада људи одало почаст најдуговечнијем градоначелнику Загреба (ВИДЕО)

Јурица Керблер

03. 03. 2021. у 12:57

САХРАЊЕН МИЛАН БАНДИЋ: Више хиљада људи одало почаст најдуговечнијем градоначелнику Загреба (ВИДЕО)

Фото: Index.hr

”У МИЛАНУ је до задњег дана живота живео онај разиграни дечак Цврцо, како су га звали у школи у Херцеговини - рекао је угледни економиста др Љубо Јурчић, иначе школски пријатељ загребачког градоначелника током испраћаја на гробљу Мирогој.

Више хиљада људи дошло је одати почаст најдуговечнијем првом човеку града Загреба, који је пуних двадесет година био градоначелник.

Од Бандића су се дошли да опросте и хрватски премијер Андреј Пленковић, председник Сабора Гордан Јандроковић, шеф дипломатије Гордан Грлић Радман, бројни угледни Загрепчани.

На сахрану није могао да дође српски патријарх Порфирије јер у самоизолацији због контакта са зараженим од короне.

На испраћају је био и градоначелник Београда Зоран Радојичић, те градоначелници Љубљане, Сарајева и Скопја.

- Био је јединствен и непоновљив, живео је за свој град и изгорео на његовим улицама -  рекла је Бандићева заменица Јелена Павичић Вукичевић, која ће до избора бити загребачка градоначелница.

- Отишао си као победник, праштајући свима, а ми се опраштрамо од тебе онако како би волео, славећи живот и гледајући напред.

Међу онима који су одали почаст градоначелнику Загреба био је и легендарни тренер Ћиро Блажевић, који је на новинарско питање како коментарише Бандићеве критичаре рекао ”узалуд им труд, свирачи”.

- Ми смо такав народ, Бандић ће остати да живи вечно у овом граду.

Захвалност градоначелнику исказали су и грађани, па је на једном транспаренту писало ”Драги Милане, 2010. спасао си живот мојој кћери, у дословном смислу. Она је сада анђео, пресрећна што је са тобом.

Жеља поропдице била је да Бандић не буде покопан у Алеји великана, већ на гробу у близини градоначелника Веце Хољевца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)