СРБИ И БОШЊАЦИ "УДАРНИЧКИ" ЗА БОЉИ ЖИВОТ: Мештани Фоче за "Новости" о уређењу путева

Р.М.

01. 03. 2021. у 23:22

СРБИ И БОШЊАЦИ УДАРНИЧКИ ЗА БОЉИ ЖИВОТ: Мештани Фоче за Новости о уређењу путева

Фото: Р.М.

У НЕКАД заједничкој општини Фоча, подељеном Дејтоном на реци Колини на Српску Фочу и Фоча Устиколину (Федерација БиХ) више пута су једни другим помагали у прављењу услова за бољи живот у селима Цапа, Враневићи, Брајићи, Главице и Филиповићи.

Успешни су ових дана били на уређењу сеоских путева и раскресавању храстиња, које је било чест узрок зими за прекид у испоруци електричне енергије.

- Из неког ранијег искуства смо извукли поуке да је најбоље да ништа не препуштамо случају када је реч о насипању путева и раскресивању дрвећа које је зими узроковало честе прекиде у испоруци електричне енергије. Није нам било тешко успоставити комуникацију и договор о заједничкој акцији. Имали смо тога и ранијих година на поправљању мостова, али и помоћи угроженом становништву.

Похвално је и што се све више младих људи прикључује акцијама, а овога пута су нам помагали и лекари из Устиколине, али и Велимир Костовић начелник полиције из Фоче – каже за „Новости“ Милан Гаговић председник МЗ Цапа, коју од Фоча-Устиколине, дели поточић Колина, притока Дрине.

Фото: Р.М.

У минулом рату у БиХ, на овој територији су се, од Устиколине до Иловаче (Горажде) водиле жестоке борбе, а сада су ти догађаји стављени у запећак, јер опстанак и бољи живот мештана, тешко је замислити без заједничких акција Срба и Бошњака на комуналној инфраструјктури, јер су прилично удаљени од градских центара своји општина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)