ОД ТРОМБА ДО СРЧАНОГ УДАРА: Бандић дуго имао проблема са здрављем

Novosti online

28. 02. 2021. у 11:49

ОД ТРОМБА ДО СРЧАНОГ УДАРА: Бандић дуго имао проблема са здрављем

Фото: принскрин

ПРЕ две године Бандић је хоспитализован услед плућне емболије настале због тромба, а све након троструког прелома потколенице.

Градоначелник Загреба Милан Бандић (66), који је рано јутрос преминуо од последица срчаног удара, већ дуже времена имао је озбиљних проблема са здрављем.

Бандићу је позлило касно синоћ, Хитна помоћ превезла га је у болницу Свети дух, где је преминуо упркос напорима лекара да га реанимирају, преносе хрватски медији.

Бандић је већ дуже време имао проблема са здрављем, а 2003. године имао је тежак мождани удар.

Пре три године му је уграђен стент, имао је и плућну емобилију и неколико операција, укључујући операцију гласних жица.

Грађани су почетком децембра 2018. године сазнали за његов нови здравствени проблем када се појавио на штакама, да би после неколико дана био хитно хоспитализован на КБЦ-у Загреб, тачније у јединици за интензивну негу Клинике за плућне болести Јордновац због плућне емболије.

Плућна емболија је, како су рекли лекари, била последица троструког прелома потколенице која га је тада мучила више од месец дана. Они су тада успели да га стабилизују.

Лекари су тада рекли да је плућна емболија настала због тромба, односно крвног угрушка који је ушао у плућну артерију и смањио доток кисеоника у плућа. Такав тромб неретко креће из вене на нози, односно потколенице.

Бандић је тада, у свом уобичајеном стилу "замолио лекаре да обаве шта треба у два дана јер он у понедељак има важан посао".

У јуну прошле године је био хоспитализован након што му је позлило.

Да подсетимо, градоначелник Загреба Милан Бандић преминуо је рано јутрос од последица срчаног удара.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)