ИМУНИЗАЦИЈА У МАКЕДОНИЈИ: Филипче - Ускоро ћемо знати када стижу кинеске и руске вакцине

Танјуг

27. 02. 2021. у 19:24

ИМУНИЗАЦИЈА У МАКЕДОНИЈИ: Филипче - Ускоро ћемо знати када стижу кинеске и руске вакцине

Фото: М. Анђела

МИНИСТАР здравља Северне Македоније Венко Филипче изјавио је данас да ће у наредних неколико дана објавити датуме доласка кинеске и руске вакцине у ту земљу.

- Радије не бих сада нагађао - рекао је министар Филипче, напомињући да се, упркос кашњењу, нада да ће се разговори са произвођачима вакцина „завршити што пре“, преноси македонска агенција МИА.

Обраћајући се новинарима након службеног отварања Гостиваровог новог модуларног центра, Филипче је рекао да се очекује да ће Фајзер потписати нацрт споразума.

Наставили су се и интензивни разговори са руским и кинеским произвођачима како би сазнали када ће испоручити вакцине за које се влада сложила да их купи, рекао је он.

Филипче није искључио нова ограничења, али је рекао да се тренутно не разматра ниједно.

- Постоји благи пораст (случајева вируса корона), што не представља ризик за болничке установе, али је свакако разлог да грађани буду врло опрезни - нагласио је министар здравља.

Од 3.816 људи тестираних на вирус корона у протекла 24 сата, 721 је добило позитиван резултат, саопштило је Министарство здравља. Већина нових случајева ковид-19 - 334 - дијагностикована је у Скопљу.

У протекла 24 сата у Северној Македонији од вируса се опоравила 171 особа, а седам особа је умрло.

Од почетка епидемије, Северна Македонија је извршила укупно 519.985 тестова, забележивши 102.482 случаја ковид-19 и 91.066 опоравка. Број жртава достигао је 3.126, јавља МИА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)