РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА ЦИГАРЕТА У БИХ: Покушај шверцовања цигарета у вредности од 1.608.000 км

О. М.

21. 02. 2021. у 13:51

СЛУЖБЕНИЦИ Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ ухапсили су Н. К. због сумње да је покушао да прошверца 585 картона цигарета, чија се тржишна вредност процењује на 1.608.000 КМ.

РЕКОРДНА ЗАПЛЕНА ЦИГАРЕТА У БИХ: Покушај шверцовања цигарета у вредности од 1.608.000 км

Фото: О.М.

У УИО БиХ наводе да је то рекордна заплена цигарета, те да је заплењено укупно 292.500 паклица цигарета. Ради се о бренду "Регина Ред" који је детаљним прегледом пронађен у камиону, који је власништво фирме из Црне Горе.

- Приликом прегледа теретног возила откривен је покушај кријумчарења 585 картона цигарета бренда "Регина Ред", чија се вредност процењујена око 1,6 милиона марака. Кријумчарене цигарете биле су намењене црном тржишту Европске уније - саопштио је портпарол УИО БиХ Ратко Ковачевић.

Он каже да је акција проведена по налогу Суда БиХ, уз одличну сарадњу са Тужилаштвом БиХ.

- Тужилаштву ће бити поднесен извештај због сумње да је почињено кривично дело недозвољен промет акцизних произцода. Теретно моторно возило у којем су пронађене кријумчарене цигарете је привремено одузето јер је кориштено као средство извршења кривичног дела, док је К. М. лишен слободе - рекао је Ковачевић.

У откривању цигарета цариници су користили специјалистичку опрему, односно мобилни скенер Нуцтецх, који је УИО донирала Кина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)