СВИ ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ШКАЉАРАЦА НА ЈАХОРИНИ: Ево шта је упалило аларме у полицији (ФОТО)

Е. В. Н.

11. 02. 2021. у 22:00

ЦЕТИЊАНИ Милан Кршић (43), Филип Рогановић (23) и Бобан Сјеклоћа (29), који важе за људе блиске припадницима "шкаљарског клана", ухапшени су на Јахорини због, како сумњају у полицији, планирања ликвидације неког од чланова супарничког "кавачког клана", који су требали да дођу на ову планину.

СВИ ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ШКАЉАРАЦА НА ЈАХОРИНИ: Ево шта је упалило аларме у полицији  (ФОТО)

Фото: МУП РС/Детектив инфо/Принтсцреен

Како код њих нису пронађени докази довољни да им се одреди притвор, они су после криминалистичке обраде пуштени на слободу, а потом и протерани из Босне и Херцеговине.

Претходно су претресани њихови аутомобили, као и апартман у којем су одсели. Од доказа ништа није пронађено, осим два телефона са крипто заштитом.

Цела акција привођења "шкаљараца" започела је јуче по подне. Истражитељи су најпре дошли до оперативних података да су на Јахорини одселе три безбедносно интересантне особе. Убрзо се испоставило да се један од Цетињана врзмао око хотела у којем је с породицом боравила Тамара Звицер, супруга вође "кавчана" Радоја Звицера. То је упалило аларме у полицији, која је одмах реаговала и пратила његово кретање.

- Сумњамо да су сва тројица наменски били на Јахорини. Некога су чекали и верује се да је мета њиховог интересовања била Тамара Звицер. Претпоставља се да су чекали њеног супруга Радоја или неког од њему блиских људи - каже извор близак истрази.

СПАСЛА МУЖА

ТАМАРА Звицер спасла је живот свом мужу Радоју када је у ватреном обрачуну прошле године, који се догодио у Украјини, одвратила нападаче од намере да ликвидирају наводног вођу "кавачког клана". Надзорне камере су забележиле како она репетира пиштољ и пуца ка нападачима.

Фото: МУП

Наш саговорник појашњава да је тројка стигла на Јахорину три дана након породице Звицер. Један од осумњичених је путовао према Кантону Сарајево у аутомобилу црногорских таблица. На путу се мимоилазио с другим возилом црногорских таблица, па су се накратко зауставили и међусобно попричали. Тако је утврђен идентитет друге двојице осумњичених, који се такође доводе у везу са више кривичних дела.

АКЦИЈА Цетињани протерани после саслушања

Фото: Приватна архива

Убрзо се испоставило да су сва тројица одсела у истом апартману. Не желећи ништа да препусте случају, полиција је реаговала и привела их прекјуче око 16 часова.

- Кршић је затечен у аутомобилу "голф 5", а Рогановић и Сјеклоћа су били у "голфу 7". Оба возила су заустављена и претресена, а они су приведени на даљу криминалистичку обраду - појашњава саговорник из МУП РС.

Полиција је уочила сумњиво кретање безбедносно пратећи породицу Звицер, која је одсела у елитном хотелу. Очекивао се долазак главе куће Радоја Звицера и његових најближих сарадника. Испоставило се, међутим, да његову супругу не посматрају само безбедносне службе већ и људи из супротног клана.

Најмлађи од тројице, Рогановић доводи се у везу са Ристом Мијановићем, високопозиционираним чланом "шкаљарског клана". Овај Цетињанин се, међутим, већ извесно време води као нестао. Сјеклоћа, према оперативним подацима црногорских безбедносних служби, наводно је сестрић убијеног Горана Радомана, прве жртве у крвавом рату "шкаљарског" и "кавачког клана". Радоман је убијен у Београду почетком фебруара 2015. године.

Везе са убиством Мирковића у насељу  Белвил

ПРЕМА оперативним подацима безбедносних служби, Кршић се доводио у везу са осумњиченима и ухапшенима за учешће у ликвидацији Бојана Мирковића у новобеоградском насељу Белвил.

- Сумња се да је био део екипе која је пружала логистичку подршку Лазару Т., осумњиченом да је директни извршилац убиства Мирковића, новембра прошле године у гаражи зграде - каже извор "Новости".

- Наиме, Лазара Т. је група људи, планирала да пребаци преко Лознице у БиХ, али су врло брзо лоцирани и ухапшени. У тој групи логистичара је, како се сумња, наводно био и Кршић, који је тада успео да умакне.

Иза решетака су се, осим Лазара Т. нашли и Филип И. (29) са Цетиња, Душан К. (32), Иван Н. (39) и Бојан К. (37). Убијени Мирковић био је близак са браћом Радоман из "шкаљарског клана", а његова смрт се тумачи као сукоб унутар исте екипе.

Најстарији из ове тројке, Кршић уједно је и најпознатији полицији региона. За њим су својевремено биле расписане три међународне потернице. Две је расписао немачки биро Интерпола, а једну Интерпол Србије. Иако су све три потернице, у међувремену обустављене, она из Србије, која је трагала за њим због разбојништва, није била повучена из система.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)