ХРВАТИ БИ ДA ПРАВЕ "ФАЈЗЕР": Власници "Пливе" могли би да покрену производњу вакцине

Танјуг

10. 02. 2021. у 23:55

Израелска фармацеутска компанија"Teva Pharmaceuticals" , власница хрватске "Пливе", разговара с произвођачима вакцина против ковида-19 о укључивању у производњу, изјавио је извршни директор Каре Шулц.

ХРВАТИ БИ ДA ПРАВЕ ФАЈЗЕР: Власници Пливе могли би да покрену производњу вакцине

Фото: Ј.С.

“Тева” је контактирала са произвођачима и они су контактирали нас, изјавио је Шулц.

Међутим, како преноси портал Индекс, ова компанија, која је највећи произвођач генеричких лекова на свету, није желела да открије с ким су разговарали.

-Тачно је да разговарамо с изворним произвођачима вакцина. Ништа није закључено -, изјавио је директор израелске компаније, која је данас објавила пословни извештај за 2020. годину.

"Начелно смо спремни да помогнемо производњом одређених одобрених вакцина или оних које би тек требало да буду одобрене", рекао је директор "Теве".

Владе широм света покушавају да набаве вакцине, а журбу појачава појава нових сојева вируса на које поједине вакцине слабије делују, напомиње Ројтерс.

Испоруке вакцина ограничавају производни капацитети компанија, укључујући америчку “Фајзер” и његог немачког партнера “БиоНТех”, али и “Модерну” и “АстраЗенеку”.

Како би се повећало снабдевање, неколико фармацеутских компанија, укључујући “Новартис” и “Санофи”, пристало је да дели производњу с другим произвођачима.

“Тева” је партнер “Фајзеру”у кампањи вакцинисања против ковида-19 у Израелу. Њено логистичко одељење СЛЕ брине о свим вакцинама у подземном складишту испод главног аеродрома у Израелу, где у 30 великих замрзивача стане пет милиона доза вакцина.

СЛЕ пакује вакцине у мање пакете од по 100 доза и испоручује центрима за вакцинацију.

“Тева” има 61 производни погон у земљама широм света, иако је извршни директор изјавио да планирају да продају 11 погона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)