ЏИХАДИСТА ИЗ БОСНЕ И ДАЉЕ У СИРИЈИ: Ратовао против Срба, а сад у Идлибу чува последње упориште "Нусра фронта"

Novosti online

08. 02. 2021. у 09:01

РАДИКАЛНИ вехабијски вођа из Горње Маоче Нусрет Имамовић, којег је амерички Стејт департмент 2014. године ставио на специјалну листу десет најтраженијих терориста на свету, и даље се крије у Сирији, у коју је из БиХ отишао 2013. године.

ЏИХАДИСТА ИЗ БОСНЕ И ДАЉЕ У СИРИЈИ: Ратовао против Срба, а сад у Идлибу чува последње упориште Нусра фронта

Фото: Принтскрин

- Иако су војни званичници Либије тврдили да је Имамовић након краха (терористичке) "Исламске државе" у Сирији са породицом побегао у Триполи, где се придружио снагама Владе националног споразума, нови сведоци Тужилаштва БиХ сада тврде другачије - пише данашњи сарајевски "Дневни аваз".

Лист наводи да је реч о сиријским ратницима који су крајем 2020. изручени БиХ, а у Сирији су се налазили од 2013. године и имали директан контакт са Имамовићем.

Према информацијама из кругова блиских Тужилаштву БиХ, сведоци тврде да се Имамовић и даље крије у сиријској покрајини Идлиб, једном од последњих упоришта "Нусра фронта".

САД су за њим расписале велику новчану нагаду и, уколико би био откривен, сиријске снаге би га одмах предале Американцима.

Током рата Имамовић је био припадник јединице "Ел муџахид", а након рата је отишао у Уједињене Арапске Емирате, где је дипломирао на Факултету за шеријатско право, те се вратио у БиХ.

Имамовић је неко време живео у Завидовићима, да би се 2006. године преселио у Горњу Маочу, коју је претворио у вехабијско упориште.

Више информација о рату у Сирији и ситуацији на Блиском истоку можете прочитати КЛИКОМ ОВДЕ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)