"СПУТЊИК В" ВЕЋ ТРЕЋИ ДАН НА АЕРОДРОМУ: Пошиљка руских вакцина Сарајеву чека царинску процедуру

Новости онлине

03. 02. 2021. у 13:31

ЦАРИНСКА процедура увоза вакцина "Спутњик В“, која је пре три дана из Русије стигла на сарајевски Аеродром, још није окончана, потврдили су у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

СПУТЊИК В ВЕЋ ТРЕЋИ ДАН НА АЕРОДРОМУ: Пошиљка руских вакцина Сарајеву чека царинску процедуру

Фото: Новости

Ратко Ковачевић, начелник Одељења за комуникације и међународну сарадњу у УИО БиХ, каже да се и даље чека да увозник достави сву неопходну документацју за обављање царинског поступка.

– Неопходно је да овлаштени шпедитер поднесе царинску пријаву за увозно царињење и приложи сву потребну документацију, између осталог и решење Министарства здравља и социјалне заштите РС, јер је реч о интервентном увозу – објашњава Ковачевић.

Према његовим речима, чим буде поднесна царинска декларација за увозно царињење и приложена сва неопходна документација за царински поступак, царинска служба ће врло брзо завршити поступак.

– Вакцине се налазе у комори под температурним режимом – истиче Ковачевић и додаје да УИО још нема информацију ко је увозник за поменуте вакцине.

– Тај податак ћемо добити када нам буде поднесена царинска пријава – каже Ковачевић.

Подсетимо, у недељу увече на Аеродром Сарајево из Русије је за Српску стигло 2.000 доза вакцина „Спутњик В“, намењених за имунизацију медицинара који раде у ковид одељењима.

(Српскаинфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)