УГРОЖЕН ПЛАН ВАКЦИНАЦИЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Цапак - Тешко да ћемо добити обећане дозе од АстраЗенеке за које смо потписали уговор

Танјуг

27. 01. 2021. у 00:05

УГРОЖЕН ПЛАН ВАКЦИНАЦИЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Цапак - Тешко да ћемо добити обећане дозе од АстраЗенеке за које смо потписали уговор

Фото: С. М. Јовановић

ДИРЕКТОР Хрватског завода за јавно здравље (ХЗЈЗ) Крунослав Цапак изјавио је данас је да ће Хрватска тешко добити обећане дозе вакцине од АстраЗенеке за које је потписала уговор.

- Фајзер нам је смањио број доза за следеће три испоруке. Оно што нам долази у следеће две седмице смањено је за 14 кутија, по 975 доза. Ми смо добили 11 кутија вакцина мање, то нас разочарава и отежава нам спровођење плана вакцинисања. Све количине које имамо чувамо за довакцинисање - рекао је Цапак у Дневнику ХРТ-а.

Он је додао да ће Модернину вакцину Хрватска добити у недељу.

- Не знамо каква ће бити дистрибуцијска листа у марту, надамо се да ће то бити значајно више, али не можемо знати унапред. И Модерна је одложила испоруку за недељу дана, тих 4.800 доза које је већ требало да стигну, добићемо у недељу - додао је Цапак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

prellee

27.01.2021. 10:37

Hrvatska je veliki poslušnik EU i sad im je to i stiglo kao nagrada. Nema vakcine dovoljno. Svojim lošim odnosom prema Srbima, Hrvatska je više očekivala. Oni su samo spremni biti sluge, raditi sve što EU traži ne preispitujući sve to sa svog gledišta, sad im se baš vratilo. Oni su EX-YU prikazali kao ropstvo, sad su u još goroj poziciji u EU. A imali su sve u toj bivšoj nesretnoj ZAJEDNICI. Niko ih ne uzima sad ozbiljno. Sutra kad Merkel ode, biće još teže. Bravo Srbija i tvoja politika sa svima. Bravo predsjedniće Vučiću, ja vidim da si tu u pravu. Idemo još više, još bolje za svoj narod.