ПОТПУНИ ХАОС У МИГРАНТСКОМ КАМПУ: Нападнута полиција, језиви снимак сукоба - специјалци са псима морали да реагују (ВИДЕО)

Новости онлине

21. 01. 2021. у 08:56

ПОТПУНИ ХАОС У МИГРАНТСКОМ КАМПУ: Нападнута полиција, језиви снимак сукоба - специјалци са псима морали да реагују (ВИДЕО)

Фото: Аваз

СИНОЋ је у кампу Блажуј у Сарајеву избио неред у којем су повређена два полицајца, а преврнута су и два полицијска аутомобила. Приведено је седам мигранта.

До нереда у кампу Блажуј је дошло након што су радници Међународне организације за миграције (ИОМ) покушали у други камп да преместе једног мигранта који је нарушавао ред у кампу.

- Ради се о мигранту који је уствари вођа једне од група у овом кампу. Мигранти су покушали насилно да га ослободе, након чега је дошло до сукоба - саопштено је из кантоналног МУП-а.

ИОМ, сарајевска полиција, као и Служба за послове са странцима одржавају ред у мигрантским камповима, међутим ти кампови "живе" на један посебан начин с обзиром на различитости миграната, а то до доказује и постојање група и њихових вођа.

Након избијања хаоса дошло је још патрола, више од 10 њих, као и припадници специјалне полиције МУП-а КС који су били са псима. Тада су настали нереди, а припадници ИОМ-а су изашли из кампа.

Полиција је након неког времена успела да смири немире, но призори који су остали након овога су два преврнута полицијска аутомобила, а камењем су уништени и други аутомобили који су се налазили у кампу. Једном делу кампа, где је све почело, полиција новинарима уопште није дозволила да приђу.

У овим нередима су повређена најмање два полицајца и један службеник ИОМ-а. Према речима присутних, у сузбијању нереда је учествовао велики број полиције, специјалци са псима су дошли у отприлике седам аутомобила, док су полицијске патроле упућене из више општина у Кантону Сарајево.

Слични сукоби нису запамћени у Босни и Херцеговини, али ни регији.

У Босни и Херцеговини је 2018. године било нереда када су власти УСК покушале да блокирају улазак миграната у кантон, а с друге стране, на граничном прелазу Маљевац окупили су се мигранти који су камење бацали на хрватску полицију. Осим тога, нереди су се углавном сводили на свађе између миграната, али не њих и полиције.

(Кликс.ба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

21.01.2021. 10:45

Ako se u BiH, na zvaničnom skupu, vijore isis zastave i svi ( pa i deca) urliču alahu ekber, kako očekivati da migranti poštuju neka pravila? BiH nije država i to svi znaju, jer kako sa Srbima da se dogovore oni koji su ih nekažnjeno ubijali i pri tome traže da se Srbi proglase za genocidan narod? Istina da je srpski kralj to već jednom uradio (1918), ali zlikovci tada bar nisu imali ovaj drugi zahtev i sve je zavisilo od naše velikodušnosti i plemenitosti. Posle 100 godina i bezbroj pokušaja da nam se klanjem ,,zahvale,, za pruženu ruku, ta ruka više ne može da se ispruži.