ТУЖИЛАШТВО БИХ О СЛУЧАЈУ "ИКОНА": Саслушано више сведока, међу њима и амбасадор БиХ у Русији

Р.С.

20. 01. 2021. у 13:12

ТУЖИЛАШТВО БИХ О СЛУЧАЈУ ИКОНА: Саслушано више сведока, међу њима и амбасадор БиХ у Русији

Фото: Срна

ТУЖИЛАШТВО БиХ саопштило је данас да поступајући тужилац у предмету познатом као "Икона", интензивно предузима активности на прикупљању доказа и саслушању сведока.

- Саслушан је одређен број сведока, међу којима и амбасадор БиХ у Русији, те је упућена молба за пружање међународне правне помоћи, надлежним институцијама. У овом предмету предузимаће се даље радње у циљу утврђивања свих чињеница и прикупљања доказа. Такође, Тужилаштво БиХ​ је јуче, 19. јануара, примило молбу за састанак главне тужитељке са амбасадором Украјине за Босну и Херцеговину - саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Додају и да, у интересу рада на предмету, за сада не могу дати више информација.

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је пре три дана да је икона, коју је поклонио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову, власништво једног Бањалучанина и његове породице, а да је афера у вези са њом, обрачун политичког Сарајева које је без икаквог основа ту тему издигло на општи ниво.

- Ми смо проверавали и на дан када сам имао састанак са Лавровим, Украјина ништа од тога није потраживала, а није ни могла, јер је та икона приватна ствар, део породичног наслеђа, те није припадала ниједној институцији, и нигде није заведена по броју или по неком акту - појаснио је том приликом Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)