НЕМА ВАКЦИНЕ ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ: Сарајлије нису изненађене ситуацијом - "Треба ту пуно да се ради, овде се не зна ко пије, а ко плаћа!"

Новости онлајн

16. 01. 2021. у 18:21

НЕМА ВАКЦИНЕ ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ: Сарајлије нису изненађене ситуацијом - Треба ту пуно да се ради, овде се не зна ко пије, а ко плаћа!

Фото ЕПА

ВАКЦИНА против ЦОВИД-а још увијек није стигла у Босну и Херцеговину из Европске уније. Суседне земље су осигурале прве дозе вакцина против ЦОВИД-19.

Грађани Босне и Херцеговине незадовољни су што вакцина још увек није стигла у њихову земљу.

У анкети за Радио Сарајево коментарисали су и чињеницу да Европска унија није послала ниједну вакцину за Босну и Херцеговину.

- Од почетка пандемије корона вируса, био сам скептичан о томе, па и данас имам исто мишљење. Ако се икако може избећи та вакцинација, нећу је примити. Мислим да власти нису довољно урадиле, треба ту доста рада и труда. Од почетка ове ситуације, не зна се ко пије, а ко плаћа - сматра један од испитаника.

- Мислим да треба примити вакцину. Рецимо, моја сестра је алергична на пеницилин, а тај лек је толики број људи спасио. Засто сматрам и да ову вакцину треба подржати, да се вратимо белаја и колапса који тренутно влада. Власти нису довољно урадиле, мислим да је то могло више. Испали смо паметнији у свом овом колапсу више него већина земаља у окружењу. Нема правног решења, али ја сам за вакцинацију. А када је реч о ЕУ – лицемјерство света се показало и кроз ову пандемију, па и рату. Видимо да се више требамо уздати 'у се и у своје кљусе'. Нисмо ми ни толико лоши, има и позитивних ствари рекао је други Сарајлија.

- Доста је тог кукања на владу, али нико неће да подузме нешто поводом тога. Вакцину ћу примити само ако будем морао. Зашто нисмо добили вакцину о ЕУ? Немам коментар, не бавим се тим - истакао је трећи.

Једна Сарајка сматра да је ова сутуација уоште није изнендила:

- То личи све на нас, на комплетну ситуацију и државу. Вакцинисат ћу се, у породици имам медицинске раднике који ће се такођер вакцинисати. Немамо алтернативу. Имамо ли? Како преживјети ову корону? То се види и о томе не треба пуно причати. Не уважавају нас, нико нас не уважава - рекла је она.

- Власт нам је таква каква јесте. И ништа не функционише како треба, ништа друго. Све би могло функционисати да је уређење и организација боља, треба озбиљно схватити посао који обављаш. Све је до нас. Требамо се потрудити да буде боље. И у породици и у кући је до нас - рекла је друга Сарајка.

(Радио Сарајево)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

prellee

16.01.2021. 20:38

Šta napisati osim da je Bosna i Hercegovina nametnuti projekat Zapadnih globalista a ne istinite volje njenih naroda. U BIH se svako snalazi kako može, oslanajuće se na sebe. BIH je forma ropstva za sve NARODE i mržnje, jednih prema drugima a naročito Bošnjačke strane koja misli da je najpametnija i da samo njoj pripada BIH. Dodik im je prepreka! Koji ograničenost i zlonamjernost prema Srpskom narodu. Oni su za ovo najodgovorniji, prvo oni, pa ostali. Naučili samo da Srbe optužuju za sve probleme, nevolje, nesreću a to nije dovoljno da BIH funkcioniše. Bošnjaci bi morali biti ti koji se žele dogovarati, ali oni to ne žele, ne znaju niti imaju iskrene namjere, a sami potencijal nemaju da povuku. U početku 92. Hrvati ih iskoristili, poslije ih kao zaštitila globalistička elita sa Zapada, a sad su odbačeni kao poderana čarapa. Najgore od svega što oni ne vjeruju komšijama i očekuju DA NEKO DRUGI RJEŠI PROBLEM BiH. Nikad to neće biti, oni to mogu spoznati i onda šta bude na kraju, ostaje MRŽNJA kao karakteristika nemoći, inferiornosti, jada i čemera.