СЛОВЕНЦИ ПРОТЕСТУЈУ ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА: Полиција тражи да се окупљени разиђу

Танјуг

13. 01. 2021. у 16:06

СЛОВЕНЦИ ПРОТЕСТУЈУ ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА: Полиција тражи да се окупљени разиђу

Фото ЕПА

НА Тргу Републике у Љубљани окупило се стотинак грађана који протестују због мера уведених ради спречавања ширења корона вируса, а полиција је позвала окупљене да се разиђу јер је свако окупљање забрањено привременом уредбом.

Грађани су се окупили око 14 сати са намером да протестују испред владе која се налази на тргу, међутим зграда је била окружена оградом, преноси портал 24УР.

Учесници протеста рекли су да протестују и против свих политичких странака које су водиле Словенију у последњих 30 година.

На скупу је говорило неколико учесника који су захтевали моментално укидање свих мера и повратак на нормално стање, преноси Тв Словенија.

Скуп је на друштвеним мрежама најавила друштвена иницијатива Маске дол уз поруку да учесници треба да остану мирни и посвећени миру, љубави, зддрављу и слободи.

Министар унутрашњих послова Алојз Хојс раније је изјавио да ће полиција, уколико буде потребно и уколико учесници постану насилни, употребити водене топове.

У Словенији су тренутно на снази рестриктивне мере које подразумевају забрану окупљања, забрану преласка из једне у другу општину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)