БАКИРА ЋЕ СМЕНИТИ СРБИ И ХРВАТИ?! План Изетбеговића који му се може жестоко обити о главу

Novosti online

06. 01. 2021. у 11:20

БАКИРА ЋЕ СМЕНИТИ СРБИ И ХРВАТИ?! План Изетбеговића који му се може жестоко обити о главу

Фото: ЕПА

УКОЛИКО у понедељак дође до смене заменика председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојше Радмановића, његове страначке колеге из СНСД најављују да ће се те обити о главу лидеру СДА, Бакиру Изетбеговићу.

Како је појаснила делегат СНСД у Дому народа ПСБиХ Душанка Мајкић, уколико Радмановић у понедељак буде смењен из Колегијума Представничког дома ПС БиХ, одмах сутрадан биће поднесена иницијатива за смену Бакира Изетбеговића из Колегијума Дома народа.

Мајкићева је ово најавила реагујући на информације да би се на седници Представничког дома БиХ, која ће се одржати у понедељак, а на чијем би се дневном реду, осим захтева за гласање о неповерењу Савјету министара, смене заменика министра цивилних послова Синише Илића, могла наћи и иницијатива за смену Радмановића.

Иначе, ако се затражи смена Радмановића, на његово место би могао доћи један од тројице лидера опозиционих партија из Српске – Ненад Нешић (ДНС), Мирко Шаровић (СДС) или Бранислав Бореновић (ПДП).

- Видећемо шта ће се дешавати у понедељак. Ми смо спремни. Ако желе да се такмиче с нама, нека изволе. Дакле, понављам, уколико се дрзну да смене Радмановића, СНСД ће одмах, уз помоћ хрватских гласова у Дому народа, сменити Изетбеговића из Колегијума - упозорила је Мајкић.

Додаје да нема никаквог разлога за смену Радмановића, јер се ништа не би добило тиме, осим што би се „ухлебио“ неко други на тој позицији.

- Е па, неће моћи - категорична је Душанка Мајкић.

(Аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)