СРБИНУ ИЗ САРАЈЕВА ЗАПАЛИЛИ КУЋУ: Трећи пут за два месеца, рекли му да има погрешно име и презиме!

Новости онлине

03. 01. 2021. у 08:38

У САРАЈЕВУ је поново забележен напад на српску имовину. У насељу Доглоди, трећи пут у кратком временском периоду, запаљена је кућа Борислава Берјана, који са породицом након потписивања Дејтонског споразума живи у Вишеграду.

СРБИНУ ИЗ САРАЈЕВА ЗАПАЛИЛИ КУЋУ: Трећи пут за два месеца, рекли му да има погрешно име и презиме!

Фото: Приватна архива

Захваљујући брзој интервенцији ватрогaсаца спречена је већа штета.

Кућа Берјана паљена је два пута у новембру прошле године.

Он је изјавио да му је у полицији речено да су то урадили мигранти, али истиче да суседи тврде да ретко или никад не виђају илегалне имигранте у насељу, што искључује могућност да су они подметнули пожар.

- Речено ми је дословце из МЗ Доглоди и полиције, нећу да их именујем, да ми не ваља име и презиме. Ја своје име и презиме никада нећу променити, нити се стидим нити се бојим - рекао је Борислав.

Министар за људска права и избеглице у Савету министара Милош Лучић изјавио је да најновији напад на српску имовину у Сарајеву представља директан атак на повратак, помирење и стварање мирног и безбедног друштва.

Лучић је апеловао на полицију и надлежна тужилаштва да се починиоци пронађу и казне, јер се преостали Срби у насељу Доглоди не осећају безбедно и живе у страху за живот и имовину.

Сарајевска полиција обавила је увиђај, а ни претходна два случаја паљења породичне куће Борислава Берјана нису расветљена.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)