СРЦЕПАРАЈУЋИ СНИМАК: Погледајте зашто људи са Баније не иду у привремени смештај, већ спавају у дворишту (ВИДЕО)

Novosti online

02. 01. 2021. у 18:16

ДРУШТВЕНИМ мрежама кружи видео-снимак који говори много о људима који живе у подручјима на Банији која је страдала у земљотресу.

СРЦЕПАРАЈУЋИ СНИМАК: Погледајте зашто људи са Баније не иду у привремени смештај, већ спавају у дворишту (ВИДЕО)

Фото: Фејсубк принтскрин/Маја Север

- Када се запитате зашто људи спавају у дворишту, а не оду у привремени сместај негде у град, погледајте овај видео - написала је Маја Север на Фејсбуку.

На снимку се види старица која брине о својим кравама.

Наиме, велики број људи у селима око Глине и Петриње има стоку и не може напустити своја дворишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Pa Vidi Ovako

02.01.2021. 18:54

Tako je to kad nema više ljudi. Bitno je da sada ma srba, hrvata, slovenaca, bosanaca, engleza, francuza i ostalih nacija, kao i hrišćana, muslimana i ostalih religija. Danas kao da je sramota biti Čovek, moraš biti neko od ovih gluposti, a čovek. E Čovečanstvo, u pogrešnom smeru ideš.

Danko

02.01.2021. 19:21

Mora u kapitalizmu sve da pripanda necemu, da bude neki entiret, da se zna ciji je i ko ga podržava, kojoj partiji se priklanja Itd. Covek je izvan fokusa ako kao pojedinac nije nečije da ne kažem vlasnistvo ili interes. Novac je u fokusu kao izvor moći i uticaja. Ako ga nemaš nikome ne trebaš pa nemaš ni podršku. Trazili ste kapitalizam, eto duh izaso iz lampe

Predrag

03.01.2021. 20:36

Znate li kako ljudi na Baniji zovu životinje koje drže i o kojima brinu? Koriste reč "blago" u smislu bogatstva. Uvek se sećam kad uveče kažu "blago je namireno, možemo na spavanje". Zato i ne mogu da se odvoje od tih životinja, mnogima su one sve što imaju.

MILE

10.01.2021. 10:15

Poznajem dosta domaćina sa Banije,izuzetno vredni ljudi,digli su se iz pepela kao feniks,obnovili,obogatili svoja stradala imanja.Da,h pravilan izraz za njihove životinje je BLAGO i jeste to njihovo blago i nemogu ga ostaviti ne samo iz materijalnih razloga,već iz ljubavi prema tom blagu. Kasni pomoć i nije dobro organizovana,trebalo je odmah dati kućice za stanovanje ljudima kojima su kuće srušene,a ne ovako da se pate pod vedrim nebom na ovoj zimi i strahu. Pomoći njima je humanost,jer će oni to vratiti vrlo brzo svojim vrednim radom.