У ДОМУ ЗА СТАРЕ ПРЕМИНУЛА 31 ОСОБА: Директор установе каже - "Шта је, ту је"

Тањуг

22. 12. 2020. у 22:53

У ДОМУ ЗА СТАРЕ ПРЕМИНУЛА 31 ОСОБА: Директор установе каже - Шта је, ту је

Илустрација / Фото Н. Живановић

У ДОМУ за старије и немоћне Задар у последња 24 сата преминуло је двоје корисника, па се број преминулих од последица заразе корона вирусом у тој установи повећао се на 31, а Шиме Вицковић, начелник Штаба цивилне заштите Задарске жупаније то је прокоментарисао речима "шта је ту је".

Он је објаснио да се у том дому, где је тренутно више од 50 људи заражено, у месец дана заразило више од 160, а живи 348 корисника, па је самим тиме била и већа вероватноћа да ће ући корона вирус.

- Све је било добро до пре месец дана. Сад не бих улазио у то ко је унео корону, но тад, кад се вирус разбуктао, догодили су се, нажалост, и смртни случајеви, али што је, ту је - рекао је за Вицковић за Индеx.

Према његовим речима, проблем је у томе што људи који су на Хрватском заводу за запошљавање не желе да раде у том дому, не желе да раде с болесним пацијентима, а да притом добију уговор само на месец или два као замена.

- Доста људи је одбило да се тамо запосли, нису се јављали на конкурс. Но морамо знати да то тамо још увек све функционише, тако бар тврди Управа, немам разлога да им не верујем - рекао је за Индекс Вицковић.

Породице оних који су смештени у дому жале се на услове, а директор дома у Задру Марко Булат рекао је да не може много тога да каже јер је у самоизолацији последњих недељу дана, али и да му треба одобрење Штаба за давање изјава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)