ПРЕСУДА СУДА БИХ: Срби осуђени за силовање

В. М.

03. 12. 2020. у 18:00

ПРЕСУДА СУДА БИХ: Срби осуђени за силовање

Фото: Depositphotos

РАДОВАН Паприца и Славко Огњеновић криви су, као припадници војних снага тзв. Српске Републике БиХ, а потом Републике Српске, употребу силе и силовање.

Делимично је усвојен имовинско-правни захтев оштећене. Оптужени се обавезују да joj, на име накнаде нематеријалне штете, исплате укупно 37.000,00 КМ – и то: на име душевних болова због повреде слободе или права личности 12.000,00 КМ, душевних болова због смањења животне активности 25.000,00 КМ, а све са законским затезним каматама од дана доношења првостепене пресуде 3. децемbра ове године.

Рок је 30 дана од правоснажности пресуде под претњом принудног извршења.

У преосталом делу постављеног имовинскоправног захтева, оштећена се, кажу у Суду БиХ, упућује да захтев може да оствари у парничном поступку. Против ове пресуде право на жалбу Апелационом већу Суда БиХ имају и неправоснажно осуђени и Тужилаштво БиХ.

Паприца и Огњеновић су, како се истиче у обавештењу из Суда БиХ, то учинили као припадници војних снага тзв. Српске Републике БиХ, а потом Републике Српске, кад се одвијао широк и систематичан напад војних, паравојних и полицијских снага тзв. Српске Републике БиХ, а потом Републике Српске, против цивилног бошњачког становништва општине Фоча, од априла па најмање до септембра 1992. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)